Κυριακή 7 Μαΐου 2017

Τι αποκαλύπτει το χαμόγελο για την προσωπικότητα

Bookmark and Share

Εάν θέλετε να επιτύχετε στη δουλειά και τις σχέσεις σας, ίσως το μυστικό βρίσκεται στο χαμόγελό σας.
Ένα όμορφο και αυθεντικό χαμόγελο δεν
ασκεί μόνο γοητεία. Δείχνει επίσης το χαρακτήρα μας και παροτρύνει τους άλλους να μας γνωρίσουν καλύτερα.

Όταν κάποιος χαμογελά, φαίνεται πως θέλει να ανοιχτεί και να δώσει ένα κομμάτι του εαυτού του. Το χαμόγελο επηρεάζει την καριέρα, την κοινωνική ζωή και τις προσωπικές σχέσεις.


Αξίζει λοιπόν να μάθουμε τι αποκαλύπτει το χαμόγελό μας κ πώς εμείς να ερμηνεύουμε το χαμόγελο που εισπράττουμε.


Τα μάτια μάς προδίδουν

Χαμογελάμε για πολλούς λόγους, όπως νευρικότητα, αμηχανία ή πονηριά. Συνήθως τα μάτια μας είναι αυτά που προδίδουν την πραγματική μας διάθεση.


Οι μύες γύρω από τα μάτια είναι πιο… ειλικρινείς από το ίδιο το χαμόγελό μας. Όταν χαμογελάμε από χαρά, τα μάγουλα ανασηκώνονται και το δέρμα γύρω από τα μάτια σουφρώνει. Μπορούμε λοιπόν να αποκωδικοποιήσουμε ένα χαμόγελο όταν κοιτάμε στα μάτια έναν άνθρωπο.


Το χαμόγελο της επιτυχίας

Ένα χαμόγελο αποπνέει σιγουριά και επαγγελματισμό. Τα άτομα με θετική στάση είναι γενικώς πιο ανοιχτά και ευέλικτα. Παράλληλα, ανταποκρίνονται καλύτερα στις προκλήσεις σε σύγκριση με τα άτομα που απομονώνονται και «τσιγκουνεύονται» ένα χαμόγελο.


Μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε μια ομάδα γυναικών αποδεικνύει τα οφέλη του χαμόγελου στη μετέπειτα ζωή. Οι γυναίκες που έμοιαζαν πραγματικά χαρούμενες στις εφηβικές τους φωτογραφίες είχαν αργότερα έναν ευτυχισμένο γάμο και εξέφρασαν ικανοποίηση για τη ζωή τους.


Στο πλαίσιο της ίδιας μελέτης, ζητήθηκε απ αγνώστους να αξιολογήσουν τις φωτογραφίες και να εκφράσουν τη γνώμη τους για τις γυναίκες. Όσες χαμογελούσαν στη φωτογραφία έμοιαζαν πιο θετικές και ικανές.


Χαμογελάστε, κάνει καλό

Θέλετε να είστε ευτυχισμένοι; Απλώς χαμογελάστε! Μπορεί να ακούγεται παράλογο, όμως το χαμόγελο μπορεί να μας κάνει να αισθανθούμε καλύτερα.

Μπορούμε να εκπαιδεύσουμε τους μύες του προσώπου ώστε να κάνουμε συγκεκριμένες γκριμάτσες. Οι ψυχολόγοι έχουν διαπιστώσει ότι η πρακτική αυτή επηρεάζει τα συναισθήματά μας. Με άλλα λόγια, όταν χαμογελάμε η διάθεσή μας αυτόματα καλυτερεύει.

Όταν οι ερευνητές δοκίμασαν στην πράξη αυτή τη θεωρία στο πλαίσιο πειράματος, ανακάλυψαν ότι ο εγκέφαλος επηρεάζεται από τη μυϊκή λειτουργία και προκαλούνται θετικά συναισθήματα.

Ένα λοιπόν χαμόγελο αρκεί για να μας φτιάξει τη μέρα και να σκορπίσουμε χαρά στους γύρω μας.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.