Δευτέρα, 22 Μαΐου 2017

Λοιμώξεις από πισίνες και πώς να προστατευθείτε

Bookmark and Share

newscity1.net
Τώρα το καλοκαίρι τόσο το κολύμπι στην θάλασσα όσο και στην πισίνα αποτελεί αγαπημένη συνήθεια μικρών και μεγάλων. Για να παραμείνει όμως
αγαπημένη συνήθεια όλων μας θα πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα κάνοντας χρήση μιας πισίνας. Πολλές φορές τα απολυμαντικά κ το χλώριο που χρησιμοποιούνται στις πισίνες δν απομακρύνουν (άμεσα) όλα τα μικρόβια κ έτσι οι συνέπειες μπορεί να είναι απρόσμενες .

Οι πιο επικίνδυνες συνέπειες είναι οι βακτηριακές λοιμώξεις, όπως αυτές του καμπυλοβακτηριδίου, της σαλμονέλας, αλλά και συγκεκριμένοι τύποι E.coli, ηπατίτιδα Α και παρασιτικές λοιμώξεις, όπως αυτή που προκαλεί το κρυπτοσπορίδιο.

Η μόνη ασφαλής λύση είναι οι άνθρωποι που έχουν κάποια από τα παραπάνω να μην κολυμπούν σε πισίνες μέχρι να ιαθούν πλήρως. Όταν δεν λαμβάνονται αυτά τα μέτρα και όταν δεν λειτουργούμε υπεύθυνα, τότε  κινδυνεύουμε από δερματικές και γαστρεντερικές  παθήσεις ακόμα και από μολύνσεις των αυτιών.


 Για να κάνετε μια βουτιά με ασφάλεια αυτό το καλοκαίρι, σας δίνουμε τις ακόλουθες συμβουλές:  1. Κάνετε ντους  με σαπούνι προτού μπείτε στην πισίνα
 2. Κάνετε  διαλείμματα  κάθε 1 ώρα
 3. Ξανακάνετε ντους για να μπείτε στην πισίνα
 4. Μην κολυμπάτε αν έχετε διάρροια
 5. Μην καταπίνετε το νερό της πισίνας

  0 σχόλια :

  Δημοσίευση σχολίου

  - Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
  - Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
  - Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.