Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Τρεις λόγοι για τους οποίους ξυπνάτε χάλια

Bookmark and Share

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα για την υγεία και την ευεξία του ανθρώπου είναι ο ύπνος και για την ακρίβεια ο καλός ύπνος.Πολλές φορές όμως ακόμη και όταν κοιμάστε αρκετά, μπορεί να
ξυπνήσετε και να νιώθετε χάλια και πολύ κουρασμένοι. Δείτε τρεις πιθανούς λόγους για τους οποίους συμβαίνει αυτό...





1. Λάθος μαξιλάρι
Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη για τον ύπνο είναι να μην έχετε επιλέξει το σωστό μαξιλάρι. Το μαξιλάρι που θα κοιμάστε πρέπει να είναι σχετικά λεπτό ώστε να μη φέρνει τον αυχένα σε κάμψη ενώ θα πρέπει επίσης να χρησιμοποιείτε μόνο ένα μαξιλάρι κάτω από το κεφάλι σας, καθώς τα παραπάνω παραμορφώνουν τη σπονδυλική στήλη.

2. Κακή στάση ύπνου
Η κακή στάση ύπνου μπορεί να είναι ένας λόγος που σας κάνει να ξυπνάτε χάλια. Ο πόνος στον αυχένα για παράδειγμα μπορεί να φέρει πονοκέφαλο και επομένως μια κακή διάθεση με το που θα ξυπνήσετε.

3. Ύπνος και ηλεκτρονικές συσκευές
Αν συνηθίζετε να περνάτε ώρα με το κινητό ή το τάμπλετ σας πριν κοιμηθείτε, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι αυτό μπορεί να είναι λόγος για την επόμενη κακή σας μέρα. Το μπλε φως που εκπέμπουν τα smartphones και τα τάμπλετ, καταστέλλει τη μελατονίνη, την ορμόνη του ύπνου και το ιδανικό είναι να τα κλείνετε μιαμιση ώρα πριν πάτε για ύπνο.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.