Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

Πόσο κινδυνεύουμε από τα βακτήρια στις πισίνες;

Bookmark and Share

Το καλοκαίρι είναι προ των πυλών και πολύ σύντομα οι περισσότεροι από εμάς, έχουμε ήδη αρχίσει να αναζητούμε λίγη
δροσιά στις παραλίες, αλλά κ στις πισίνες που τον τελευταίο καιρό πληθαίνουν όλο και περισσότερο.

Το κολύμπι στις πισίνες είναι αγαπημένη συνήθεια μικρών και μεγάλων. Το πόσο ασφαλές είναι όμως αυτό ελέγχεται. Πολλοί κάνουν λόγο για ύπαρξη πολλών βακτηρίων στις πισίνες καθώς το νερό δν ανανεώνεται συχνά και το χλώριο που περιέχει το νερό δν σκοτώνει στιγμιαία τα μικρόβια και τα βακτήρια.

Αυτό έρχεται να επιβεβαιώσει κ μια νέα έρευνα που διεξήχθη στις ΗΠΑ, που εφιστά την προσοχή των κολυμβητών στις πισίνες στην καθαριότητα.

Ποσοστό 58% των δειγμάτων από φίλτρα πισίνας που ελήφθησαν από πισίνες της Ατλάντα το προηγούμενο καλοκαίρι περιείχαν E. coli, βακτήριο που βρίσκεται στ ανθρώπινα περιττώματα.

Σύμφωνα με την έκθεση του U.S. Centers for Disease Control and Prevention, η έκθεση αποτελεί σημάδι ότι οι κολυμβητές συχνά μολύνουν το νερό της πισίνας ότν έχουν ‘ατύχημα’ με περιττώματα στο νερό ή όταν ανθρώπινες εκκρίσεις ξεπλένονται από το σώμα επειδή δν κάνουν μπάνιο προσεκτικά πριν μπουν στο νερό.

Η Michele Hlavsa, επικεφαλής του CDC's Healthy Swimming Program, δήλωσε ότι τ κολύμπι είναι τέλειος τρόπος για σωματική δραστηριότητα που χρειάζεται γι τν υγεία. Ωστόσο οι χρήστες πισίνας θα πρέπει να γνωρίζουν πώς να εμποδίζουν λοιμώξεις ενώ κολυμπούν.

Να θυμάστε πρόσθεσε ότι το χλώριο κ άλλα απολυμαντικά δν εξουδετερώνουν στιγμιαίως τα μικρόβια. Για το λόγο αυτό είναι σημαντικό για τους κολυμβητές να προστατεύονται με το να μν καταπίνουν το νερό στ οποίο κολυμπούν και να προστατεύουν άλλους κρατώντας περιττώματα και μικρόβια εκτός πισίνας, κάνοντας ντους πριν τν πισίνα και αποφεύγοντας το κολύμπι όταν έχουν διάρροια.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.