Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

Οι τροφές που αυξάνουν το ΙQ

Bookmark and Share


«Τελευταία έχει αποδειχθεί ότι τα ω-3 λιπαρά οξέα αυξάνουν το IQ κατά 4,1 μονάδες. Γι’ αυτό και το έτοιμο γάλα που δίνεται στα παιδιά που δεν
θηλάζουν εμπλουτίζεται με ω-3 λιπαρά οξέα, ώστε
να μοιάζει με το μητρικό γάλα», επισημαίνει η κ. Άρτεμις Σιμοπούλου, η ελληνίδα ερευνήτρια που διέπρεψε στις Η.Π.Α. ανακαλύπτοντας την ευεργετική δράση των ω-3 λιπαρών οξέων. Η κ. Σιμοπούλου διηύθυνε τη σχετική έρευνα στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών της Αμερικής. «Η έρευνα στα ω-3 λιπαρά οξέα έχει μέλλον, διότι αυτά επιδρούν στη γενετική έκφραση, την ανάπτυξη του εγκεφάλου, την όραση και την πρόληψη του γήρατος», είπε χαρακτηριστικά.

Θωρακίστε το μυαλό σας

- Καταναλώνετε καφέ με μέτρο, π.χ. 1-2 φλιτζάνια την ημέρα. Η καφεΐνη σε μικρές δόσεις είναι τονωτική, ενώ της έχει αποδοθεί ακόμη και αντικαταθλιπτική δράση. Ωστόσο, σε μεγάλες δόσεις μπορεί να προκαλέσει νευρικότητα και υπερδιέγερση.

Περιορίστε τα «κακά» κορεσμένα λίπη που περιέχονται στα ζωικά τρόφιμα, επειδή η υπερκατανάλωσή τους σχετίζεται με τη δημιουργία αθηρωμάτωσης στα αγγεία, αυξάνοντας κατ’ επέκταση τον κίνδυνο για την πρόκληση εμφράγματος και εγκεφαλικού.
- Αν σας αρέσει το αλκοόλ, αρκεστείτε σε 1-2 ποτηράκια την ημέρα, δεδομένου ότι η κατάχρησή του δρα τοξικά στον εγκέφαλο.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.