Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017

Οι 8 υπερτροφές της μακροζωίας

Bookmark and Share

Οι διατροφολόγοι αποκαλύπτουν τις τροφές που βάζουν «φρένο» στη γήρανση και χαρίζουν χρόνια ζωής. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι όλες οι επιστημονικές έρευνες δείχνουν πως μια υγιεινή και
ισορροπημένη διατροφή προσφέρει καλή υγεία ακόμη και
στα γεράματα, υπάρχουν όμως ορισμένες τροφές που ξεχωρίζουν για τη συμβολή τους στη μακροζωία.




Δείτε ποιες είναι και μην αμελείτε να τις βάλετε στο καθημερινό σας διατροφολόγιο!

1. Σταυρανθή λαχανικά: Το μπρόκολο, το κόκκινο λάχανο και το λάχανο μποκ τσόι έχουν ισχυρή αντικαρκινική δράση.

2. Μούρα: Οι φράουλες, τα μύρτιλα και τα σμέουρα (φραμπουάζ) είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες που προλαμβάνουν ευρύ φάσμα ασθενειών και προστατεύουν τα κύτταρα από τη φθορά.

3. Ντομάτα: Είναι εξαιρετική πηγή μιας αντιοξειδωτικής ουσίας που ονομάζεται λυκοπένιο.

4. Πράσινα φυλλώδη λαχανικά: Ένα φλιτζάνι λαχανικά όπως το σπανάκι σε καθημερινή βάση συνδέονται με αυξημένο προσδόκιμο ζωής.

5. Τροφές με προβιοτικά: Τα προβιοτικά που υπάρχουν μεταξύ άλλων σε ορισμένα γιαούρτια και στο κεφίρ συμβάλλουν στην ομαλή λειτουργία του εντέρου και ενισχύουν τις άμυνες του οργανισμού.

6. Λιπαρά ψάρια: Μελέτες δείχνουν ότι οι υπεραιωνόβιοι καταναλώνουν περισσότερο ψάρι και λιγότερο κόκκινο κρέας. Καλό είναι να τρώτε τουλάχιστον δύο με τρεις μερίδες ψάρι την εβδομάδα κ να προτιμάτε τα ψάρια που είναι πλούσια σε Ω-3 λιπαρά οξέα, όπως ο σολομός, το σκουμπρί και οι αντζούγιες.

7. Φασόλια: Έχει παρατηρηθεί ότι οι άνθρωποι που ζουν πολλά χρόνια ακολουθούν μια διατροφή κατ’ εξοχήν βασισμένη σε φυτικά προϊόντα. Τα φασόλια και τα όσπρια γενικώς είναι εξαιρετική πηγή φυτικών πρωτεϊνών και φυτικών ινών, ενώ παρέχουν ελάχιστα λιπαρά.

8. Προϊόντα ολικής άλεσης: Οι φυτικές ίνες τους ενισχύουν τη λειτουργία του εντέρου, ενώ παράλληλα προστατεύουν από τον καρκίνο και την καρδιοπάθεια. Επίσης, μια διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο πρόωρου θανάτου από οποιαδήποτε αιτία.





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.