Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Η σημασία της υγιεινής διατροφής

Bookmark and Share

Μαθαίνοντας πώς να τρώτε υγιεινά και πως πραγματικά θα το κάνετε πράξη, θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος και
να αισθάνεσται γενικά καλύτερα. Σας βοηθά επίσης να συνειδητοποιήσετε ότι δεν έχει σημασία πόσο απασχολημένοι είστε, αφού μπορείτε να έχετε χρόνο για να απολαύσετε ένα καλό γεύμα και ένα σνακ.


Υγιεινής διατροφή, σημαίνει να παίρνετε όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά από τις τροφές, χωρίς να στερηθείτε τίποτα. Σε παλαιότερες εποχές, αυτό σήμαινε πολύ περισσότερο φαγητό για την οικογένεια. Πράγματα όπως, τεχνητές, χρωστικές ή αρωματικές ύλες που σε ένα μεγάλο βαθμό, προσθέτουν λίπος και θερμίδες, δεν υπάρχουν. Τα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά συστατικά γεύματα, είναι απαραίτητα για την καλή υγεία.


Το κυριότερο πρόβλημα με τις πολλές δίαιτες σήμερα, είναι ότι αυτές βασίζονται σε ολόκληρες ομάδες τροφίμων που θα σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος. Είναι αλήθεια, για παράδειγμα, αν κόψει κανείς να τρώει πολλούς υδατάνθρακες, μπορεί να χάσει κιλά πιο γρήγορα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τρέφεται και υγιεινά. Τρώγοντας από όλες τις ομάδες τροφίμων, είναι και ο καλύτερος τρόπος για να χάσετε βάρος με ασφάλεια χωρίς οποιεσδήποτε αρνητικές επιδράσεις στο σώμα σας.


Όταν προσπαθείτε να μάθετε τη σημασία της υγιεινής διατροφής, είναι σημαντικό να ξεκινάτε μία ισορροπημένη διατροφή, που κρατά το σώμα σας σε φόρμα, αλλά και σε καλή κατάσταση. Εάν είστε γονέας, τα γεύματά σας, όπως τα τσιμπολογήματα, έχουν επίσης επιπτώσεις και στα παιδιά σας, που βλέπουν αν αυτό που κάνετε είναι καλό ή κακό. Να έχετε πάντοτε στη διατροφή σας, άφθονα φρούτα και λαχανικά, μαζί με δημητριακά ολικής αλέσεως και ακόμη να αποφεύγετε όσο μπορείτε τις κακές διατροφικές συνήθειες. Θα πρέπει να μάθετε στα παιδιά σας τον σωστό τρόπο διατροφής, καθώς όπως θα έχετε ακούσει, τα κρούσματα παχυσαρκίας στα μικρά παιδιά, έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας. Το κλειδί λοιπόν για αυτό το θέμα, όπως και σε άλλα θέματα των γονέων, είναι η μετριοπάθεια.


Διαβάζοντας τις ετικέτες σε ένα σούπερ μάρκετ, να επιλέγετε τα νωπά προϊόντα που είναι καλύτερα από οτιδήποτε μπορείτε να αγοράσετε, όπως κονσέρβες ή τυποποιημένα τρόφιμα.

Εμπειρικός κανόνας: Εάν δεν μπορείτε να κατανοήσετε ένα από τα συστατικά που διαβάζετε στις ετικέτες των τροφίμων, τότε μην τα αγοράσετε.


Τέλος, τα οφέλη για την υγιεινή διατροφή είναι, το γεγονός πως θα αισθάνεστε καλύτερα με τον εαυτό σας και με την υγεία σας. Μην αγοράζετε με μανία οτιδήποτε βλέπετε μπροστά σας, χωρίς να ξέρετε τί είναι και κυρίως τί περιέχει!












0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.