Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

Ατάκες που μπορούν να γίνουν οδηγός για μια καλύτερη ζωή

Bookmark and Share

Η ζωή είναι μια και μοναδική, γι’ αυτό αξιοποίησε την στο έπακρο. Σε μια εποχή όπου η οικονομική δυσπραγία έχει οδηγήσει αρκετούς
στο περιθώριο, η ανάγκη για μια ελπίδα, έστω και επίπλαστη, είναι τόσο αναγκαία όσο και το οξυγόνο.Το μοναδικό τροχοπέδη στο κυνήγι των ονείρων και
στην επίτευξη των στόχων, δεν είναι άλλος από τον ίδιο μας τον εαυτό. Εξ ου και άπειρα βιβλία αυτοβοήθειας, «προπονητές» ζωής (life coaches) και φυσικά ψυχολόγοι, «επιστρατεύονται» με μοναδικό σκοπό την πολυπόθητη ψυχολογική ανάταση.

Εκτός όμως από τους επαγγελματίες, μια σειρά από υπέροχους ανθρώπους, που ο καθένας στον τομέα του έκανε τη διαφορά, μοιράστηκαν με το κοινό το μυστικό της εσωτερικής δύναμής τους. Τα λόγια τους, σε συνδυασμό και με το έργο τους, αποτελούν κάτι σαν βάλσαμο για τους λιγότερο δυνατούς, που αναζητούν με μανία έναν λόγο που θα τους εμπνεύσει δύναμη και αισιοδοξία.

Διαβάστε παρακάτω μερικά από τα πιο διάσημα εμψυχωτικά αποφθέγματα αλλά και τις πιο χαρισματικές παροιμίες:

Λες Μπράουν (πολιτικός, συγγραφέας, ραδιοφωνικός παραγωγός): «Αρκετοί από εμάς, δεν ζούμε τα όνειρά μας, γιατί ζούμε τους φόβους μας».


Κινέζικη παροιμία: «Το άτομο που λέει ότι δε μπορεί να γίνει, δεν θα πρέπει να διακόπτει το πρόσωπο που το κάνει».


Όπρα Γουίνφρεϊ, (δημοσιογράφος-επιχειρηματίας): «Γίνεσαι αυτό που πιστεύεις».


Μαρκ Τουέιν (Αμερικανός συγγραφέας): «Είκοσι χρόνια από τώρα θα είσαι πιο απογοητευμένος για τα πράγματα που δεν έκανες παρά για τα πράγματα που έκανες. Γι’ αυτό, λύσε τους κάβους. Σαλπάρισε μακριά από το σίγουρο λιμάνι. Εξερεύνησε, ονειρέψου, ανακάλυψε».




dream
Τζορτζ Έλιοτ (ψευδώνυμο, (Αγγλίδα μυθιστοριογράφος): «Ποτέ δεν είναι αργά να γίνεις αυτό που θα μπορούσες να είχες γίνει».

Άβραάμ Λίνκολν (16ος Πρόεδρος των ΗΠΑ): «Δεν είναι τα χρόνια στη ζωή σου που μετράνε. Είναι η ζωή στα χρόνια σου».

Ζιγκ Ζίγκλαρ (Αμερικανός συγγραφέας): «Αν μπορείς να το ονειρευτείς, μπορείς και να το κάνεις».

Άλμπερτ Αϊνστάιν (φυσικός): «Προσπάθησε να μην γίνεις ένας άνθρωπος της επιτυχίας, αλλά ένας άνθρωπος της αξίας».

Μπομπ Ντίλαν (τραγουδοποιός): «Τι είναι τα λεφτά; Ένας άνθρωπος είναι επιτυχημένος αν σηκώνεται το πρωί από το κρεβάτι του και πηγαίνει στο κρεβάτι του τη νύχτα, έχοντας στο ενδιάμεσο κάνει αυτό που θέλει».

Δαλάι Λάμα (πνευματικός ηγέτης του Θιβέτ): «Η ευτυχία δεν είναι κάτι έτοιμο. Είναι κάτι που προκύπτει από τις πράξεις σου».

Κομφούκιος (Κινέζος φιλόσοφος): «Όλα έχουν ομορφιά, αλλά δεν μπορούν όλοι να την δουν».


dream
dream3
Ελεν Κέλερ (Αμερικανίδα πολιτικός και ακτιβίστρια): «Όταν μια πόρτα στην ευτυχία κλείνει, ανοίγει μια άλλη, αλλά πιο συχνά κοιτάμε τη κλεισμένη πόρτα που δεν βλέπουμε αυτή που έχει ανοίξει για εμάς».

Γιαπωνέζικη παροιμία: «7 φορές να πέφτεις και να σηκώνεσαι 8».

Τζον Λένον (τραγουδοποιός): « Όταν ήμουν 5 χρονών, η μητέρα μου πάντα μου έλεγε ότι η ευτυχία είναι το κλειδί της ζωής... Όταν πήγα στο σχολείο με ρώτησαν τι ήθελα να γίνω όταν μεγαλώσω. Έγραψα: "ευτυχισμένος". Μου είπαν ότι δεν κατάλαβα το ερώτημα, και τους είπα ότι δεν καταλαβαίνουν τη ζωή».

Άρθουρ Ας (τενίστας): «Ξεκίνα από εκεί που είσαι. Χρησιμοποίησε αυτά που έχεις».

Μαϊμωνίδης (φιλόσοφος και συγγραφέας): «Διδάξτε τη γλώσσα σου να λέει, "δεν ξέρω", και θα έχεις την πρόοδο που θέλεις».

Πλάτωνας (Έλληνας φιλόσοφος): «Μπορούμε εύκολα να συγχωρήσουμε ένα παιδί που φοβάται το σκοτάδι, η αληθινή τραγωδία της ζωής όμως είναι όταν οι ενήλικοι φοβούνται το φως».

Φραγκλίνος Ρούζβελτ (32ος πρόεδρος των ΗΠΑ): «Πίστεψε πως μπορείς και έχεις διανύσει ήδη τη μισή διαδρομή».

Αρχαία ινδική παροιμία: «Ορισμένα πράγματα αιχμαλωτίζουν τα μάτια, αλλά κυνήγησε μόνο αυτά που αιχμαλωτίζουν την καρδιά».

Έρμα Μπόμπεκ (Αμερικανίδα χιουμορίστας): «Όταν θα σταθώ ενώπιον του Θεού στο τέλος της ζωής μου, ελπίσω να μην μου έχει απομείνει κανένα ταλέντο και να μπορούσα να πω ότι χρησιμοποίησα όλα όσα μου έδωσε».

 Χένρι Ντέιβιντ Θόρω (Αμερικανός φιλόσοφος): «Πήγαινε με σιγουριά προς την κατεύθυνση των ονείρων σας. Ζήστε τη ζωή που έχετε φανταστεί».

calm1
Ραλφ Γουόλντο Έμερσον (Αμερικανός φιλόσοφος και δοκιμιογράφος): «Η καλλιέργεια της θέλησης είναι το μυστικό της ύπαρξής μας».

Ιησούς: «Ζητάτε και θα σας δοθεί, ψάχνετε και θα βρείτε, χτυπάτε την πόρτα και θα σας ανοιχτεί».

Αριστοτέλης (Έλληνας φιλόσοφος): «Υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να αποφύγεις την κριτική...Να μην κάνεις τίποτα, να μη λες τίποτα, να είσαι τίποτα...».

Βίνσεντ Βαν Γκογκ (Ολλανδός ζωγράφος): «Αν ακούς μια φωνή μέσα σου να σου λέει ‘δεν μπορείς να ζωγραφίσεις’, τότε οπωσδήποτε να ζωγραφίζεις, και η φωνή θα σωπάσει».

Αναϊς Νιν (Γαλλίδα συγγραφέας): «Η ζωή συρρικνώνεται ή μεγεθύνεται ανάλογα με το θάρρος του καθενός».

Ζιγκ Ζιγκλαρ (συγγραφέας): «Οι άνθρωποι λένε συχνά ότι το κίνητρο δεν διαρκεί. Λοιπόν, ούτε και το μπάνιο. Γι' αυτό το συνιστούμε καθημερινά».

Φρανκ Σινάτρα (Αμερικανός τραγουδιστής και ηθοποιός): «Δεν υπάρχει καλύτερη εκδίκηση από την τεράστια επιτυχία».

Γιόχαν Βόλφγκανγκ Γκαίτε (Γερμανός ποιητής και δραματουργός): «Ό, τι μπορείς να κάνεις ή ονειρεύεσαι μπορείς, ξεκίνα το. Η τόλμη χαρίζει ευφυΐα, μαγεία και δύναμη».

Μαρκ Τουέιν (Αμερικανός συγγραφέας): «Οι δυο πιο σημαντικές μέρες στη ζωή σου είναι η μέρα που γεννιέσαι και η μέρα που ανακαλύπτεις γιατί».

calm2
Χένρι Φορντ (Αμερικανός βιομήχανος ιδρυτής της αυτοκινητοβιομηχανίας Ford Motor Company): «Είτε νομίζεις ότι μπορείς, είτε νομίζεις ότι δεν μπορείς έχεις δίκιο».

Τζιμ Ρον (Αμερικανός συγγραφέας αυτοβοήθειας): «Είτε τρέχετε την ημέρα ή η ημέρα τρέχει εσάς».

Μάγια Αγγέλου (Αμερικανίδα ποιήτρια): «Οι άνθρωποι μπορεί να μη θυμούνται τι έκανες ή τι τους είπες, αλλά πάντα θα θυμούνται πώς τους έκανες να αισθανθούν».

Χριστόφορος Κολόμβος (θαλασσοπόρος χαρτογράφος, ναύαρχος και αντιβασιλιάς): «Ποτέ δεν θα διασχίσεις τον Ωκεανό αν δεν έχεις το θάρρος να απομακρυνθείς από τις ακτή».
 
Πάμπλο Πικάσο (Ισπανός ζωγράφος): «Κάθε παιδί είναι καλλιτέχνης. Το θέμα είναι πώς θα παραμείνει καλλιτέχνης μεγαλώνοντας».

Στίβεν Κόβεϊ (Αμερικανός συγγραφέας): «Δεν είμαι το αποτέλεσμα των περιστάσεών μου. Είμαι το αποτέλεσμα των αποφάσεών μου».

Βινς Λομπάρντι (Αμερικανός προπονητής): «Το να κερδίζεις δεν είναι το παν, αλλά το να θες να κερδίζεις είναι».

Στιβ Τζομπς (Ιδρυτής της Apple): «Ο χρόνος είναι περιορισμένος, γι' αυτό μην τον σπαταλάτε ζώντας τη ζωή κάποιου άλλου».

Γούντι Άλεν (σκηνοθέτης, σεναριογράφος, κωμικός): «Το 80% της επιτυχίας είναι να κάνεις φιγούρα».

Τσαρλς Σουιντολ (Αμερικανός πάστορας): «Η ζωή είναι 10% ό, τι συμβαίνει σε μένα και το 90% το πώς θα αντιδράσω σε αυτή».

life2
Σωκράτης (Έλληνας φιλόσοφος): «Ζωή αβασάνιστη δεν αξίζει να τη ζεις».

Γουέιν Γκρέτσκι (Καναδός αθλητής του χόκεϊ): «Αστοχείς 100% στα σουτ που δεν κάνεις».

Βούδας (θρησκευτικός ηγέτης): «Ο νους είναι το παν. Αυτό που σκέπτεσαι, αυτό γίνεσαι».

Αμέλια Έρχαρτ (Αμερικανίδα πιλότος): «Το πιο δύσκολο πράγμα είναι η απόφαση να δράσεις, τα υπόλοιπα είναι απλώς επιμονή».

Μάικλ Τζόρνταν (Αμερικανός καλαθοσφαιριστής): «Έχω αστοχήσει σε πάνω από 9.000 σουτ στην καριέρα μου. Έχω ηττηθεί σε σχεδόν 300 παιχνίδια. 26 σουτ, που θα χάριζαν την νίκη, δεν μπήκαν ποτέ. Απέτυχα ξανά και ξανά στη ζωή μου. Για αυτό και πέτυχα».

Φλόρενς Νάιτινγκεϊλ (Βρετανίδα στατιστικός και πρωτοπόρος της σύγχρονης νοσηλευτικής): Αποδίδω την επιτυχία μου σε αυτό: Ποτέ δεν έδωσα ή πήρα καμία δικαιολογία».

life4
Ρόμπερτ Φροστ (Αμερικανός ποιητής): «Δυο δρόμοι χώριζαν στο δάσος και εγώ πήρα το δρόμο τον λιγότερο ταξιδεμένο, και αυτό είναι που έκανε όλη τη διαφορά».

Ναπολέων Χιλ (Αμερικανός συγγραφέας): «H αφετηρία κάθε μεγάλου επιτεύγματος είναι η επιθυμία. Οι ισχνές επιθυμίες οδηγούν σε ισχνά αποτελέσματα. Όπως η μικρή φωτιά παράγει λίγη θερμότητα».

Κινέζικη παροιμία: «Η καλύτερη στιγμή να φυτέψουμε ένα δέντρο είναι πριν από 20 χρόνια. Η δεύτερη καλύτερη στιγμή είναι τώρα».

Αλις Γουόκερ (Αμερικανίδα συγγραφέας): «Ο πιο συνηθισμένος τρόπος που οι άνθρωποι εγκαταλείπουν τις δυνάμεις τους, είναι με τη σκέψη ότι δεν έχουν καμία δύναμη».

life1








0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.