Δευτέρα, 9 Ιουλίου 2018

Γιατί δεν πρέπει να φορτίζετε το κινητό στο υπνοδωμάτιο;

Bookmark and Share

Νέα έρευνα αποκάλυψε ότι η φόρτιση του κινητού τηλεφώνου στο υπνοδωμάτιο μπορεί να οδηγήσει σε…αύξηση του βάρους. Αυτό οφείλεται στο ότι
το τεχνητό φως από τις οθόνες του τηλεφώνου, των λαμπτήρων στο δρόμο, το laptop ή την τηλεόραση, σταματά την παραγωγή ορμόνης που καταπολεμά την παχυσαρκία.

Σύμφωνα με την έρευνα του University of Granada, πειράματα που πραγματοποιήθηκαν σε παχύσαρκους ποντικούς ανακάλυψαν ότι η αυξημένη κατανάλωση μελατονίνης, που είναι αναγκαία για τη ρύθμιση του ύπνου και αποτελεί ισχυρό αντιφλεγμονώδες που ενισχύει το μεταβολισμό, τους οδήγησε να χάσουν βάρος και καταπολέμησε τον διαβήτη τύπου 2. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι μπορεί να έχει την ίδια επίδραση στους ανθρώπους.

Ο ερευνητής, καθηγητής Ahmad Agil, δήλωσε ότι η επιδημία παχυσαρκίας- κατά κύριο λόγο- προκαλείται από την αποτυχία των ανθρώπων να προσαρμοστούν στο σύγχρονο περιβάλλον, τον καθιστικό τρόπο ζωής, τη μεγαλύτερη κατανάλωση κατεργασμένων τροφών με υψηλές θερμίδες και την υπερβολική έκθεση σε τεχνητό φωτισμό που μειώνει τα επίπεδα μελατονίνης.

Η ορμόνη περιέχεται σε ιδιαίτερα υψηλές ποσότητες στα καρυκεύματα, τα βότανα, το τσάι, τον καφέ, τα φρούτα, τους σπόρους και τους ξηρούς καρπούς.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.