Τρίτη, 10 Ιουλίου 2018

Μήπως έχετε ανεπάρκεια βιταμίνης Ε;

Bookmark and Share

Η βιταμίνη Ε βρίσκεται σε μεγάλη ποικιλία τροφών, αλλά οι καλύτερες πηγές είναι τα φυτικά έλαια και ειδικά το ελαιόλαδο, οι ξηροί καρποί, οι σπόροι και
το φύτρο σταριού, που βρίσκεται στα δημητριακά και τα παράγωγά τους.
Η πρόσληψη συμπληρωμάτων βιταμίνης Ε μπορεί να σας βοηθήσει να καλύψετε τις ημερήσιες ανάγκες σας. Οι ειδικοί προειδοποιούν, ωστόσο, ότι δεν πρέπει να το παρακάνετε, καθώς η υπερβολική ποσότητα μπορεί να αποβεί επιζήμια για τον οργανισμό σας.

Τα οφέλη

Η βιταμίνη Ε είναι απαραίτητη για την ομορφιά και την υγεία της επιδερμίδας, επειδή «κλειδώνει» την υγρασία μέσα στα κύτταρα και ενισχύει την παραγωγή του κολλαγόνου ώστε να μειωθούν οι γραμμές και οι ρυτίδες, ενώ βοηθά τη λειτουργία του φυσικού φράγματος που προστατεύει το δέρμα.

Προστατεύει, επίσης, το δέρμα από την ηλιακή ακτινοβολία, μια εξαιρετικά σημαντική δράση για όσους κάθονται στον ήλιο, αφού οι ακτίνες UV μπορεί να καταστρέψουν έως και το 50% των φυσικών αποθεμάτων βιταμίνης Ε στο δέρμα.

Είναι επίσης γνωστή και ως «βιταμίνη του έρωτα» ή αλλιώς «αναπαραγωγική βιταμίνη», καθώς προστατεύει τα κύτταρα του αίματος και ενισχύει τη σεξουαλικότητα και τη γονιμότητα. Δεν είναι τυχαίο ότι συστήνεται για τη θεραπεία της ανδρικής ανικανότητας.

Στην πλειονότητα των περιπτώσεων, η ανεπάρκεια βιταμίνης Ε οφείλεται σε κακή απορρόφησή της από τον οργανισμό και οι επιπλοκές είναι συνήθως οι εξής:

Μείωση της σεξουαλικής επιθυμίαςΚίνδυνος αιμολυτικής αναιμίας, λόγω οξειδωτικής ζημιάς στα ερυθρά αιμοσφαίριαΠροβλήματα αναπαραγωγής, όπως υπογονιμότηταΠροβλήματα όρασης, π.χ. ανάπτυξη καταρράκτηΔυσκολίες στο περπάτημα ή έλλειψη συντονισμού κινήσεωνΕμφάνιση κηλίδων στο δέρμα. Η βιταμίνη Ε σε επαρκείς ποσότητες κάνει την επιδερμίδα πιο φωτεινή και η έλλειψή της φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα.Νευρολογικές βλάβες,Πόνοι και μυϊκή αδυναμίαΓενική αδιαθεσία


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.