Τρίτη 28 Αυγούστου 2018

Τι μπορεί να πάθετε αν δεν πίνετε αρκετό νερό

Bookmark and Share

Το ανθρώπινο σώμα αποτελείται κατά 75% από νερό. Είναι, επομένως, φυσιολογικό το νερό να είναι απολύτως απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού.Όταν το σώμα είναι
αφυδατωμένο, αυτό σημαίνει ότι έχει χάσει πολύ περισσότερο νερό από
όσο έχει λάβει τις τελευταίες ώρες/ημέρες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχουν ορισμένες σημαντικές συνέπειες γι τη γενικότερη υγεία του ατόμου.

Δείτε με ποιους τρόπους η αφυδάτωση επηρεάζει σοβαρά την υγεία σας:

Αρτηριακή πίεση: Όταν κάποιος έχει χαμηλά επίπεδα νερού στον οργανισμό του, το αίμα του θα αρχίσει να πήζει. Ως αποτέλεσμα αυτού, καθίσταται πιο δύσκολο γι το αίμα να ρέει ομαλά στις αρτηρίες και να διοχετεύεται σε όλο το σώμα. Η αυξημένη αντίσταση στη ροή του αίματος, κάνει την καρδιά να εργάζεται περισσότερο, η αρτηριακή πίεση αυξάνεται και ταυτόχρονα αυξάνεται ο κίνδυνος καρδιακού ή εγκεφαλικού επεισοδίου.

Υψηλή χοληστερόλη: Τα επίπεδα της χοληστερόλης αυξάνονται για να προστατευθούν τα κύτταρα από την απώλεια νερού.

Αλλεργίες και άσθμα: Το σώμα σας έχει ορισμένους μηχανισμούς άμυνας που αντί να σας προστατεύουν, σας δημιουργούν προβλήματα όταν δεν υπάρχει αρκετό νερό στον οργανισμό. Οι δίοδοι στην μύτη και τον λαιμό σας «κλείνουν» προκειμένου να περιοριστεί η περαιτέρω απώλεια νερού μέσω των υδρατμών (εξάτμιση νερού). Ως αποτέλεσμα, τα άτομα με αλλεργίες και άσθμα δυσκολεύονται πάρα πολύ να αναπνεύσουν όταν είναι αφυδατωμένα.

Αύξηση σωματικού βάρους: Η αφυδάτωση παρερμηνεύεται πολλές φορές ως πείνα. Οι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι το σώμα τους ζητά περισσότερο νερό και ερμηνεύουν το αίσθημα αυτό ως πείνα. Η αφυδάτωση συνοδεύεται με χαμηλά επίπεδα ενέργειας και χαμηλό μεταβολικό ρυθμό. Αυτός ο συνδυασμός έχει ως αποτέλεσμα τη σταδιακή αύξηση του σωματικού βάρους.

Δυσλειτουργία νεφρών και ουροδόχου κύστεως: Η έλλειψη νερού «επιτρέπει» τη συσσώρευση επικίνδυνων τοξινών και βακτηρίων στο αίμα. Τα νεφρά και η ουροδόχος κύστη σας είναι δύο όργανα που είναι ιδιαιτέρως ευαίσθητα σε μόλυνση σε περίπτωση αφυδάτωσης. Είναι, επίσης, πιθανό να προκληθεί οξεία νεφρική βλάβη, το οποίο σημαίνει ότι τα νεφρά σας σταματούν να λειτουργούν εντελώς.
0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.