Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2019

Τρεις συμβουλές για να συνεχίσετε να ψηλώνετε και μετά τα 20

Bookmark and Share

Συνήθως η ανάπτυξη επιβραδύνει μετά την ενηλικίωση, αυτό όμως δε σημαίνει ότι είμαστε
«καταδικασμένοι» να παραμείνουμε στο ύψος που έχουμε τώρα.Μπορούμε να κερδίσουμε μερικούς έξτρα πόντους εάν υιοθετήσουμε τρεις απλές συνήθειες.
Η διαφορά δε θα είναι δραματική, αξίζει όμως η προσπάθεια!

Δύο είναι οι βασικοί παράγοντες που καθορίζουν το ύψος μας. Κατά 60-80%, το ύψος εξαρτάται από τα γονίδια που μας κληρονομούν οι γονείς μας, όμως το υπόλοιπο 20-40% καθορίζεται από εξωτερικούς παράγοντες.

Μπορούμε να «κερδίσουμε» τέσσερις με πέντε επιπλέον πόντους ύψους χάρη στη διατροφή σε νεαρή ηλικία. Συστατικά όπως οι πρωτεΐνες, το ασβέστιο και η βιταμίνη D είναι απαραίτητα για την ομαλή ανάπτυξη του μυϊκού συστήματος και του σκελετού.

Η ανάπτυξη δε σταματά στην ίδια ηλικία για όλους. Σταματάμε να ψηλώνουμε όταν σταματούν να μεγαλώνουν οι συζευκτικοί χόνδροι στα γόνατα, τους καρπούς και άλλα σημεία του σώματος. Οι αυξητικές ορμόνες ενεργοποιούν το χόνδρο ώστε να αναπτυχθεί, μετά τα 20 όμως η παραγωγή τους επιβραδύνει σημαντικά.

Υπάρχουν τρεις τρόποι να διατηρήσετε την παραγωγή αυτών των ορμονών.

1. Ανάπαυση

Είναι γνωστό πως ο ύπνος συμβάλλει στην ομαλή λειτουργία και την αποκατάσταση όλων των επιμέρους συστημάτων του οργανισμού μας. Το ίδιο ισχύει και για τη διαδικασία ανάπτυξης.

2. Σωστή διατροφή

Ένα ισορροπημένο διατροφικό πρόγραμμα μας εξασφαλίζει τα απαραίτητα συστατικά που χρειαζόμαστε για να ψηλώσουμε. Αυτά είναι κυρίως το ασβέστιο, η βιταμίνη D, οι πρωτεΐνες και ο ψευδάργυρος. Αποφύγετε το αλκοόλ, καθώς έχει ανασταλτική δράση στη διαδικασία της ανάπτυξης.

3. Σωστή στάση σώματος

Η σωστή στάση σώματος αποτελεί βασικό μέτρο για την πρόληψη μυοσκελετικών παθήσεων. Παράλληλα, σε συνδυασμό με τις διατάσεις είναι δυνατό να συμβάλλει στην αύξηση του ύψους και τη διατήρηση του σωστού παραστήματος.0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.