Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

Χρησιμοποιείται αφυγραντήρα; Ζήτημα υγείας ο σωστός καθαρισμός του

Bookmark and Share

Αν μόλις αγοράσατε έναν αφυγραντήρα, τότε πιθανώς δεν ξοδέψατε μόνο ένα σεβαστό ποσό χρημάτων, αλλά και αρκετό χρονικό διάστημα συγκρίνοντας τα διάφορα μοντέλα και
διαβάζοντας σχόλια για τα οφέλη της χρήσης ενός αφυγραντήρα στο σπίτι. Προφανώς, ενδιαφέρεστε για την ποιότητα του αέρα στο σπίτι σας.

Για να απολαμβάνετε σταθερά τα οφέλη από τον αφυγραντήρα, θα πρέπει να θυμάστε ότι είναι πολύ σημαντικό να τον καθαρίζετε σωστά. Είναι το ίδιο σημαντικός παράγοντας, όσο και τα χαρακτηριστικά της μονάδας που αγοράσατε και για την οποία κάνατε τόση έρευνα.

Ο σωστός καθαρισμός του αφυγραντήρα σας θα κρατήσει τη μονάδα σε καλή λειτουργία, θα καταναλώνει λιγότερη ενέργεια και έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Δείτε τα σωστά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να κρατήσετε τον αφυγραντήρα σας καθαρό και ωφέλιμο για την υγεία σας.

Δοχείο συλλογής του νερού
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να καθαρίζετε στον αφυγραντήρα σας είναι το δοχείο συλλογής του νερού. Σίγουρα γνωρίζετε ήδη ότι θα πρέπει να αδειάζετε το νερό αυτό σε τακτική βάση, αλλά ίσως να μην ξέρετε ότι χρειάζεται και ένα καλό τρίψιμο και καθάρισμα κάθε τόσο. Οι περισσότεροι ξεχνούν το πλύσιμο αυτού του μέρους με σαπούνι και νερό. Ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό να έχει καθαριστεί το δοχείο συλλογής νερού, επειδή μπορεί να συσσωρευτεί μούχλα και από εκεί να κυκλοφορήσει σε όλο το σύστημα.

Φίλτρα αέρα
Το επόμενο πράγμα που χρειάζεται να καθαρίζετε ή να αντικαταστήσετε περιοδικά είναι τα φίλτρα του αφυγραντήρα. Σε ορισμένες συσκευές, τα φίλτρα μπορούν να καθαριστούν με απλό τρεχούμενο νερό. Σε κάποια άλλα συστήματα όμως τα φίλτρα αέρα πρέπει να αντικατασταθούν πλήρως. Φροντίστε να μάθετε τι ισχύει για τον δικό σας αφυγραντήρα και βεβαιωθείτε ότι τα φίλτρα του καθαρίζονται ή να αντικαθίστανται, τουλάχιστον μία φορά το χρόνο.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.