Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019

Δεν πρέπει να «σερφάρετε» με smartphone στο σκοτάδι

Bookmark and Share

Σύμφωνα με το The New England Journal of Medicine έχουν καταγραφεί δύο διαφορετικές περιπτώσεις ασθενών, που έχαναν προσωρινά την
όρασή τους, λόγω της εκτεταμένης χρήσης του smartphone τους στο σκοτάδι.Η πρώτη καταγραφή αφορά
μια νεαρή γυναίκα 22 ετών που τυφλωνόταν στο ένα της μάτι τα βράδια, επί πολλούς μήνες. Στη δεύτερη περίπτωση, μια γυναίκα 40 ετών ανέφερε ότι έχανε την όρασή της από το ένα μάτι, για περίπου 15 λεπτά κάθε πρωί.

Το ιατρικό προσωπικό που ανέλαβε τα περιστατικά, δεν διαπίστωσε αρχικά κάποιο πρόβλημα με την υγεία των δύο γυναικών. Μετά από συζητήσεις με τις ασθενείς όμως, οι γιατροί ανακάλυψαν το συνδετικό κρίκο ανάμεσα στις δύο περιπτώσεις: τη χρήση smartphone στο κρεβάτι.

Η προσωρινή τύφλωση προκλήθηκε επειδή οι δύο γυναίκες εστίαζαν στη μικρή οθόνη του smartphone τους, η οποία ήταν πολύ φωτεινή, ενώ γύρω τους επικρατούσε απόλυτο σκοτάδι. Το γεγονός ότι εμφάνιζαν συμπτώματα μόνο στο ένα μάτι, οφείλεται στο ότι αμφότερες ξάπλωναν με τέτοιο τρόπο, ώστε το άλλο καλυπτόταν από το μαξιλάρι τους και προστατευόταν από το φως της οθόνης.

Καλό είναι λοιπόν, όταν χρησιμοποιούμε το κινητό μας τηλέφωνο, ειδικά εάν ο φωτισμός γύρος μας είναι κακός, να βλέπουμε την οθόνη και με τα δύο μας μάτια. Επίσης, όταν βρισκόμαστε σε σκοτεινό περιβάλλον, οφείλουμε, ειδικά εάν η συσκευή μας δεν το κάνει αυτόματα, να μειώνουμε επαρκώς τη φωτεινότητα της οθόνης.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.