Πέμπτη 1 Αυγούστου 2019

10 επιλογές που θα μετανιώσεις σε 10 χρόνια!

Bookmark and Share

«Αν τότε …» Με αυτές τις δυο μικρές λέξεις ξεκινούν μερικές από τις πιο λυπημένες φράσεις που ακούμε αρκετές φορές .Παρακάτω είναι δέκα
επιλογές που θα σε οδηγήσουν σε αυτήν την φράση μελλοντικά και πώς μπορείς να την αποφύγεις:





1. Φοράς μια μάσκα για να εντυπωσιάσεις τους άλλους.

Αν το πρόσωπό σου δείχνει πάντα στον κόσμο μια μάσκα, κάποια μέρα δεν θα χει μείνει τίποτα κάτω από αυτή. Όταν ξοδεύεις όλο τον χρόνο σου επικεντρώνοντας στην γνώμη των άλλων, στο τέλος θα ξεχάσεις κ ποιος πραγματικά είσαι. Δεν χρειάζεται να είσαι τέλειος για να εμπνεύσεις ή να εντυπωσιάσεις τους άλλους.

2. Αφήνεις κάποιον άλλο να δημιουργήσει τα όνειρά σου για σένα σου.

Η μεγαλύτερη πρόκληση στη ζωή είναι ν ανακαλύψεις ποιος είσαι και η αμέσως επόμενη, να είσαι ευχαριστημένος μ αυτό που είσαι. Μείνε πιστός στους στόχους και τα όνειρα σου. Έχεις ανθρώπους που διαφωνούν μαζί σου; Μια χαρά! Αυτό σημαίνει ότι έχεις τη δική σου «περπατησιά». Μερικές φορές μπορεί να θεωρηθείς τρελός από τους άλλους αλλά όταν χάνεις την αίσθηση του χρόνου τις στιγμές που ασχολείσαι με τo πάθος σου, τότε αυτό που κάνεις, να ξέρεις ότι είναι το σωστό πράγμα για σένα.

3. Περιστοιχίζεσαι από αρνητικούς ανθρώπους.

Μην αφήνεις κάποιον με κακή διάθεση να σου τη μεταδώσει. Δεν μπορεί να τραβήξει τη σκανδάλη αν δεν του δώσεις το όπλο στο χέρι του. Όταν αντιληφθείς ότι μια παρέα μ αρνητικούς ανθρώπους είναι μια επιλογή και όχι μια υποχρέωση τότε θα νοιώσεις ελεύθερος κι έτοιμος ν αποκτήσεις μια παρέα που θα

βρίσκεις συμπόνια αντί θυμού, γενναιοδωρία αντί για απληστία, υπομονή αντί του άγχους.

4. Είσαι αλαζόνας κι εγωιστής.

Μια ζωή γεμάτη από πράξεις αγάπης και καλού χαρακτήρα είναι η καλύτερη επιτύμβια στήλη. Αυτοί που ενέπνευσες κι αγαπηθήκατε θα σε θυμούνται για πάντα. Γι αυτό φρόντισε να χαράξεις το όνομά σου στις καρδιές των ανθρώπων κι όχι στο μάρμαρο . Αυτό που έχεις κάνει για σένα αποκλειστικά, πεθαίνει μαζί σου, ενώ αυτό που έκανες για τους άλλους θα παραμείνει για πάντα.

5. Αποφεύγεις τις αλλαγές και την ανάπτυξη.

Αν θέλεις να γνωρίσεις το παρελθόν κοίταξε το παρόν σου. Αν θέλεις να μάθεις το μέλλον σου δες και πάλι μέσα από τις παρούσες πράξεις σου. Θα πρέπει ν αφήσεις να φύγει το παλιό για ν ανοίξει ο δρόμος για το νέο. Το παρελθόν έχει φύγει, δεν θα ξαναγυρίσει ποτέ, απελευθέρωσέ το για να μπορέσεις να δημιουργήσεις.

6. Παραιτείσαι όταν τα πράγματα δυσκολεύουν.

Δεν υπάρχουν αποτυχίες, μόνο αποτελέσματα. Ακόμη κι αν τα πράγματα δεν εξελίσσονται όπως θα ήθελες, μην αποθαρρύνεσαι, μην τα παρατάς. Μάθε τι μπορείς να κάνεις και προχώρα προχώρα σταθερά. Μ ένα βήμα τη φορά θα φτάσεις τελικά στην επιτυχία. Είναι μια διαδικασία που συμβαίνει με μικρά βήματα, οι αποφάσεις και οι ενέργειες που σταδιακά θα οικοδομήσουν το μεγάλο αποτέλεσμα και τελικά θα σε οδηγήσουν σ αυτή την ένδοξη στιγμή του θριάμβου.

7. Προσπαθείς να καταφέρεις όλα τα «μικρά «.

Κάποιες φορές πρέπει να χαλαρώνεις και ν αφήνεις την ζωή να κυλά χωρίς να ανησυχείς ή να προσπαθείς να κουμαντάρεις όλες τις λεπτομέρειες. Πάρε μια βαθιά ανάσα. Όταν καθίσει η σκόνη και μπορείς να δεις και πάλι καθαρά το δάσος με τα δέντρα μπροστά σου, ξεκίνα και κάνε το επόμενο βήμα. Τα πάντα στη ζωή είναι τέλεια έτσι όπως είναι, δεν χρειάζεται να καταλαβαίνεις τα πάντα. Χρειάζεται μόνο λίγο χρόνο για να συνδέσεις όλες τις τελείες και να αποκαλυφθεί η εικόνα.

8. Συμβιβάζεσαι με λιγότερα από αυτά που σου αξίζουν.

Να είσαι αρκετά δυνατός για να απελευθερώνεις αυτό που χρειάζεται και αρκετά σοφός για να περιμένεις αυτό που σου αξίζει. Μερικές φορές τα μάτια σου θα πρέπει να ξεπλένονται από τα δάκρυά σου, ώστε να μπορείς να δεις και πάλι τις δυνατότητες μπροστά σου μ ένα σαφέστερο όραμα. Μην συμβιβάζεσαι.

9. Περιμένεις μέχρι αύριο.

Το πρόβλημα είναι, ότι πάντα νομίζεις ότι έχεις περισσότερο χρόνο από οτι χρειάζεσαι. Αλλά μια μέρα θα ξυπνήσεις και δεν θα έχεις αρκετό χρόνο για να κάνεις αυτά που πάντα ήθελες να κάνεις. Και σ αυτό

ακριβώς το σημείο, ή θα έχεις πετύχεις τους στόχους σου ή θα έχεις μια λίστα με δικαιολογίες για το τι δεν έχεις καταφέρει.

10. Παραμένεις τεμπέλης κι αδιάφορος.

Ο κόσμος δεν σου χρωστά τίποτα ενώ εσύ όλο και κάτι οφείλεις στον κόσμο. Ξεκίνα τη δράση. Ανέλαβε την ευθύνη της ζωής σου και πάρε τον έλεγχό της στα χέρια σου. Είσαι σπουδαίος και ο κόσμος σε χρειάζεται. Είναι πολύ αργά για να περιμένεις «κάποιον» να κάνει «κάτι» μια «κάποια μέρα». Η «κάποια μέρα» είναι ΤΩΡΑ κι αυτός ο κάποιος που χρειάζεται ο κόσμος είσαι «ΕΣΥ»










0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.