Παρασκευή 16 Αυγούστου 2019

Δείτε 10 παραξενες διατροφικες πληροφοριες!

Bookmark and Share

Το ότι οι μπανάνες περιέχουν κάλιο και ότι τα καρότα κάνουν καλό στην όρασή μας, το πιθανότερο είναι να τα ξέρετε. Μάλλον όμως αγνοείτε τις παρακάτω ιδιαίτερες, διατροφικές πληροφορίες.


1. Οι τροφές που καταναλώνει στη ζωή του ο μέσος άνθρωπος στ δυτικό κόσμο, ζυγίζουν όσο έξι πλήρως αναπτυγμένοι ελέφαντες.

2. Το 30% του παγκόσμιου πληθυσμού, τρώει την τροφή του με chopsticks.

3. Παρότι ο χρυσός είναι ένα βαρύ και πυκνό μέταλλο, θεωρείται γενικά μη τοξικός. Μεταλλικά «φύλλα» χρυσού μπορούν να προστεθούν σε ποτά και φαγητά και να είναι βρώσιμα.

4. Κατά μέσο όρο, υπάρχουν περίπου 200 μικροσκοπικοί σπόροι σε κάθε φράουλα.

5. Αν φάτε ένα κουταλάκι ζάχαρη μετά απ ένα πολύ πικάντικο γεύμα, θα μπορέσετε να καταπολεμήσετε το αίσθημα του «καψίματος».

6. Τα 7 πιο πιθανά να προκαλέσουν αλλεργίες τρόφιμα, είναι το γάλα, τα αυγά, το σιτάρι, τα φιστίκια, η σόγια, το ψάρι και τα όστρακα.

7. Τα σταφύλια «εκρήγνυνται» αν τα βάλετε στον φούρνο μικροκυμάτων.

8. Η σύνθεση του νερού της καρύδας, είναι παρόμοια με εκείνη του ανθρώπινου πλάσματος αίματος. Μάλιστα, κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο γιατροί χρησιμοποίησαν νερό καρύδας ως υποκατάστατο του πλάσματος όταν τα ιατρικά υλικά είχαν εξαντληθεί.

9. Τα χημικά συστατικά που δίνουν στα κεράσια το χρώμα τους, μπορούν να ανακουφίσουν τον πόνο καλύτερα από την ασπιρίνη ή την ιβουπροφαίνη.

10. Αν τρώτε πολλά καρότα, τα οποία περιέχουν βήτα καροτένιο, το δέρμα σας θα αποκτήσει ένα ελαφρώς πορτοκαλί χρώμα.









0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.