Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020

Δείτε τα 6 αντικείμενα που κρύβονται σπίτι σας και απειλούν την Υγεία σας!

Bookmark and Share

Υπάρχουν κάποια αντικείμενα που βρίσκονται σχεδόν σε κάθε σπίτι- κρύβονται στα ντουλάπια της κουζίνας μας και στα συρτάρια μας. Ωστόσο, όλα ελλοχεύουν κινδύνους για την υγεία μας. Μάθετε ποια πράγματα πρέπει να δείτε
με δεύτερο μάτι και από ποια πρέπει να κρατήσετε αποστάσεις ασφαλείας.

Κρυφός Κίνδυνος #1: Αρωματικά χώρου Μπορεί να δίνουν άλλο... αέρα και μυρωδιά στο χώρο σας, ωστόσο τα αποσμητικά χώρου περιέχουν τοξικές ουσίες οι οποίες με τον καιρό συσσωρεύονται στον οργανισμό σας. Τι κακό μπορεί να σας κάνουν; Μα φυσικά να επηρεάσουν τη λειτουργία των ορμονών σας. Για να το αποφύγετε, προτιμήσετε εκείνα που έχουν βιολογική πιστοποίηση ή φτιάξτε τα δικά σας φυσικά αρωματικά χώρου.

Κρυφός Κίνδυνος #2: Αντικολλητικά σκεύη Ναι, όλοι λατρεύουμε τα αντικολλητικά σκεύη για τον εξής απλούστατο λόγο: κάνουν το καθάρισμα παιχνιδάκι! Ωστόσο, το υλικό από το οποίο κατασκευάζονται, με την κωδική ονομασία πολυτετραφθοροαιθυλένιο, απελευθερώνει αέρια όταν η θερμοκρασία του ανεβαίνει. Αυτά τα αέρια μπορεί να αποτελέσουν μεγάλο κίνδυνο για την υγεία σας μιας κ συνδέονται με την εμφάνιση καρκίνου. Τι μπορείτε να κάνετε; Πολύ απλά, προσπαθήστε να περιορίσετε τη χρήση τους.

Κρυφός Κίνδυνος #3: Καθαριστικά τουαλέτας Τα συστατικά που περιέχονται στα περισσότερα καθαριστικά τουαλέτας μπορεί να προκαλέσουν εγκαύματα στο δέρμα και στα μάτια. Επίσης, είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνα όταν αναμειγνύονται με άλλα είδη καθαριστικών. Για να αποφύγετε τυχόν... επιπλοκές από τη χρήση τους, μην ξεχνάτε να φοράτε γάντια όταν καθαρίζετε το μπάνιο σας. Δείτε εδώ πώς θα αναβαθμίσετε εύκολα το μπάνιο σας.

Κρυφός Κίνδυνος #4: Ναφθαλίνη Το ότι η ναφθαλίνη δεν είναι καθόλου αθώα για την υγεία σας, το γνωρίζετε ήδη. Μπορεί να μην έχει αποδειχτεί ακόμα ότι η ναφθαλίνη προκαλεί καρκίνο στον άνθρωπο (έχει αποδειχτεί ότι προκαλεί στα ζώα) αλλά πρόκειται για ένα υλικό το οποίο μπορεί να αποβεί καταστροφικό για τα κύτταρα του αίματος. Είστε αλλεργικοί στη ναφθαλίνη; Κάντε κλικ εδώ για να δείτε πώς θα κρατήσετε τον σκόρο μακριά από τις ντουλάπες σας.

Κρυφός Κίνδυνος #5: Καθαριστικά φούρνου Πολλά από τα εν λόγω καθαριστικά περιέχουν τοξικές ουσίες. Αν μάλιστα τις εισπνεύσετε ή τις καταπιείτε, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε προβλήματα με το γαστρεντερικό και το αναπνευστικό σύστημα σας. Φορέστε λοιπόν μάσκα κάθε φορά που καθαρίζετε με αυτά τον φούρνο σας.

Κρυφός Κίνδυνος #6 Αντιβακτηριδιακά σαπούνια Για πολλά χρόνια θεωρούνταν ο καλύτερος τρόπος να κρατήσετε μακριά από εσάς τα μικρόβια. Παρόλα αυτά, τα συστατικά που περιέχουν είναι στην πραγματικότητα πολύ επικίνδυνα. Για την ακρίβεια, μπορεί να δημιουργήσουν ακόμα πιο ανθεκτικά βακτήρια τα οποία δεν... πεθαίνουν με τίποτα!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.