Πέμπτη 21 Μαΐου 2020

Υψηλή αρτηριακή πίεση: Το σύμπτωμα που δεν πρέπει να αγνοείτε

Bookmark and Share

Ένας στους τρεις ενήλικες παγκοσμίως εμφανίζει αυξημένη αρτηριακή πίεση, με αποτέλεσμα να διατρέχει κίνδυνο εμφάνισης επιπλοκών, όπως η στεφανιαία νόσος και
το έμφραγμα, αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο και νεφρική ανεπάρκεια.

Τα συμπτώματα της υψηλής αρτηριακής πίεσης περιλαμβάνουν πόνο στο στήθος, πονοκεφάλους και αίσθημα αδιαθεσίας.

Η κατάσταση, η οποία είναι επίσης γνωστή ως υπέρταση, μπορεί να προκληθεί από ανθυγιεινή διατροφή ή σωματική αδράνεια.

Οι περισσότεροι πάσχοντες από υψηλή αρτηριακή πίεση δεν αντιλαμβάνονται την κατάσταση, παρά μόνο όταν η πίεσή τους αγγίζει επικίνδυνα υψηλά όρια.

Είναι πιθανό να κινδυνεύετε από την δυνητικά θανατηφόρα κατάσταση, αν έχετε εξάψεις ή υπερβολικό ιδρώτα στο πρόσωπο.

Η συχνή εφίδρωση στο πρόσωπο θα μπορούσε να είναι προειδοποιητικό σημάδι υψηλής αρτηριακής πίεσης, σύμφωνα με τους ειδικούς. Μπορεί δε να προκληθεί από υπερβολική νευρικότητα, ένα από τα χαρακτηριστικά συμπτώματα της υπέρτασης

Οι ασθενείς με υψηλή αρτηριακή πίεση μπορεί να αισθάνονται επίμονα ανήσυχοι ή νευρικοί λόγω των αλλαγών στις χημικές ισορροπίες στο σώμα. Ενώ είναι φυσιολογικό να ιδρώνετε όταν ζεσταίνεστε ή όταν αθλείστε, είναι πιθανό να βρίσκεστε σε κίνδυνο λόγω υψηλής αρτηριακής πίεσης εάν ιδρώνετε συχνά όταν το σώμα δεν χρειάζεται να δροσιστεί.

Η υψηλή αρτηριακή πίεση μπορεί να μετρηθεί εύκολα, συχνά όμως οι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι πάσχουν από υπέρταση.

Η αρτηριακή πίεση ενός ανθρώπου μπορεί να αυξηθεί ξαφνικά λόγω μιας υποκείμενης κατάστασης. Υπό αυτές τις συνθήκες, η γνώση των συμπτωμάτων μπορεί να βοηθήσει το άτομο να λάβει άμεσα ιατρική βοήθεια.

Η υψηλή αρτηριακή πίεση μπορεί να προκαλέσει κρίσεις πανικού και αντίστροφα

Σε αυτή την περίπτωση, η υψηλή αρτηριακή πίεση μπορεί να προκαλέσει έξαψη του προσώπου, αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος, εφίδρωση και νευρικότητα, αντιδράσεις που οφείλονται σε αλλοιωμένα επίπεδα χημικών ουσιών στο σώμα, όπως η αδρεναλίνη.

Άλλα συμπτώματα της υπέρτασης είναι η δύσπνοια και η ρινορραγία, η οποία προκαλείται από τη διόγκωση και τελικά το σπάσιμο των μικρών αιμοφόρων αγγείων στη μύτη. Η υψηλή αρτηριακή πίεση προκαλεί επιπλέον πίεση στα αιμοφόρα αγγεία και στα ζωτικά όργανα.

Ο καλύτερος τρόπος να διαπιστώσετε αν κινδυνεύετε από υπέρταση είναι να τη μετρήσετε είτε μόνοι σας είτε να συμβουλευτείτε γιατρό ή φαρμακοποιό.

Οι πάσχοντες από υψηλή αρτηριακή πίεση μπορούν να τη μειώσουν, κόβοντας το αλάτι και χάνοντας βάρος, αν έχουν περιττά κιλά.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.