Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020

Γίνετε χαρούμενοι με τη δύναμη της σκέψης

Bookmark and Share

Όλοι θέλουν να είναι χαρούμενοι. Η χαρά και το αίσθημα της ευδαιμονίας είναι κάτι που αποζητά ο καθένας σε αυτόν τον κόσμο.Οι πράξεις και
τα προθέσεις κάθε ανθρώπου καθοδηγούνται από την εσωτερική του επιθυμία να βρει την ευτυχία.
Τι είναι όμως αυτό που κάνει ορισμένους πραγματικά χαρούμενους;

Δε χρειάζεται να το ψάξει κανείς πολύ. Η απάντηση είναι απλή.

Είναι η συνειδητή επιλογή τους να είναι χαρούμενοι και ευτυχισμένοι.

Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι έχουν μάθει ότι η χαρά κ η ευτυχία ξεκινά πρώτα απ τν εαυτό τους, και πιο συγκεκριμένα από τον τρόπο που σκέφτονται.

Δοκιμάστε κι εσείς τις παρακάτω «συμβουλές-τρόπους σκέψης», που προτείνει η Tina Williamson στο mindbodygreen.com και γίνετε μέλη της «φυλής των χαρούμενων ανθρώπων όλου του κόσμου»:

1. Θα περάσει κι αυτό

Όταν βιώνουμε ένα έντονο συναίσθημα ή μια κατάσταση, η ζωή μπορεί να μας μοιάζει ζοφερή και απελπιστική. Κάθε φορά που η ζωή θα σας φέρνει τα πάνω κάτω, είτε αυτό είναι μια ερωτική απογοήτευση, ένας πληγωμένος εγωισμός ή το αίσθημα ντροπής, μπορείτε να διώξετε τις δυσάρεστες σκέψεις που κατακλύζουν το μυαλό σας, επαναλαμβάνοντας στον εαυτό σας το εξής: «Θα περάσει κι αυτό».

Αυτός ο τρόπος σκέψης απομακρύνει τα αρνητικά συναισθήματα που μας προκαλεί μια κατάσταση και μας αφήνει χώρο για να δούμε φως στην άκρη του τούνελ. Η ζωή είναι μια διαρκής κατάσταση ροής και όλα περνάνε.

2. Δεν είστε ο μόνος

Όταν κανείς αντιμετωπίζει κάποια ασθένεια, θάνατο, διαζύγιο ή κάποιου άλλου είδους απογοήτευση είναι εύκολο να πιστέψει μέσα στη θλίψη του ότι δεν έχει νιώσει ποτέ κανείς άλλος αυτό περνάει ο ίδιος.

Κι όμως κάθε ανθρώπινο ον ενδέχεται να έχει βιώσει ακριβώς τα ίδια συναισθήματα κάποια στιγμή στη ζωή του.
Ποτέ δεν είστε οι μόνοι.

Και να θυμάστε το εξής: Τα συναισθήματα είναι σαν τις καταιγίδες. Όσο σκοτεινές και σφοδρές κι αν είναι, πάντα φεύγουν και βγαίνει ο καθαρός ουρανός.

3. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν και καλές προθέσεις

Είναι εύκολο να σκεφτόμαστε πάντα το κακό για τους άλλους. Όσοι είναι απαισιόδοξοι και αρνητικοί «μπλέκονται» σε αυτή τη δυσάρεστη συναισθηματική κατάσταση. Προσπαθήστε να σκέφτεστε πιο θετικά και πιο φωτεινά για τους ανθρώπους που σας περιβάλλουν, αλλά και γενικότερα.

Να υποθέτετε ότι έχουν καλές προθέσεις. Εκτιμήστε και απολαύστε τις σχέσεις σας μαζί τους και την αγάπη που λαμβάνετε και μπορείτε να προσφέρετε στους άλλους.

4. Κάθε κατάσταση έχει και τη θετική της πλευρά

Το να αλλάξετε τον τρόπο που σκέφτεστε τα πράγματα και την οπτική σας γύρω από αυτά, μπορεί να έχει θαυματουργή επίδραση στη διάθεσή σας και στους ανθρώπους που σας περιβάλλουν. Κάθε κατάσταση έχει και τη θετική της πλευρά.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να καθίσετε να σκεφτείτε και να τη βρείτε. Η ευτυχία είναι σε κάθε τι γύρω σας. Διώξτε τις «μαύρες» σκέψεις και τα σύννεφα από το μυαλό σας και ανακαλύψτε τον καθαρό ουρανό που κρύβεται πίσω από αυτές. Χαμογελάστε. Δεν είναι τόσο δύσκολο.

5. Ηρεμήστε και πάρτε ανάσες

Αυτό είναι κάτι που πρέπει να επαναλαμβάνετε στο μυαλό σας όλη την ημέρα. Ηρεμήστε, χαλαρώστε και πάρτε ανάσες. Εστιάστε σε ένα πράγμα τη φορά και προσπαθήστε να «εμποτίσετε» κάθε στιγμή με την προσοχή, την αφοσίωση και την παρουσία σας. Η συνειδητή αναπνοή σας βοηθά να ηρεμείτε και να χαλαρώνετε, διώχνοντας το άγχος και την αναστάτωση.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.