Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020

Οι 10 δραστηριότητες που μας κάνουν ευτυχισμένους

Bookmark and Share

Ποιες είναι άραγε οι δραστηριότητες εκείνες που μας κάνουν πραγματικά ευτυχισμένους; Σύμφωνα πάντως με νέα έρευνα, η δραστηριότητα που
απολαμβάνουμε περισσότερο από κάθε άποψη είναι το σεξ.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Canterbury στη Νέα Ζηλανδία διεξήγαγαν μέσω μηνυμάτων στο κινητό μια έρευνα με σκοπό να αναδειχθούν οι πιο απολαυστικές δραστηριότητες, όσον αφορά στην ευχαρίστηση που προσφέρουν, το νόημά τους, καθώς και το βαθμό συμμετοχής.

Την πρώτη θέση και στις τρεις κατηγορίες κατέλαβε η σεξουαλική δραστηριότητα. Η κατανάλωση αλκοόλ και τα πάρτι ήταν δεύτερα σε ό,τι αφορά στην ευχαρίστηση, αλλά δέκατα αναφορικά με το νόημα των συγκεκριμένων δραστηριοτήτων. Η χρήση του facebook κατέλαβε τις πιο χαμηλές θέσεις στην αξιολόγηση, αξιολογώντας το επίπεδο δραστηριότητας.

Εν κατακλείδι, οι δέκα δραστηριότητες που μας κάνουν ευτυχισμένους είναι, με τη σειρά, το σεξ, η κατανάλωση αλκοόλ, ο εθελοντισμός, ο διαλογισμός και η ενασχόληση με τη θρησκεία, η φροντίδα για τα παιδιά, η μουσική, οι κοινωνικές επαφές, τα χόμπι, τα ψώνια και τα παιχνίδια.

Οι δραστηριότητες που πήραν την χειρότερη βαθμολογία είναι η ανάρρωση από μια ασθένεια, το facebook, οι δουλειές του νοικοκυριού, το διάβασμα, η αποστολή sms, η παρακολούθηση ομιλιών, η πληρωμένη εργασία, η χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς, η δουλειά στον υπολογιστή και το πλύσιμο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.