Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021

Γιατί μας τσιμπούν τα κουνούπια ;

Bookmark and Share

Αν θεωρείτε ότι είστε «γλυκοαίματοι» ή το μεθυστικό σας άρωμα είναι οι λόγοι που προσελκύετε τα κουνούπια, μάλλον πρέπει
να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στο κείμενο που ακολουθεί.

Πού συχνάζουν τα κουνούπια και ποιους «αγαπούν» να τσιμπούν; Σύμφωνα πάντως με το reader's digest, το διοξείδιο του άνθρακα που εκπνέουμε (και όχι το άρωμα του σώματος) είναι ο λόγος, που κάνει τα κουνούπια να ...επιτίθενται. Όσο πιο «βαριά» αναπνέτε, τόσο περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα εκπέμπετε κ τόσο πιο ελκυστικοί γίνεστε για τα ενοχλητικά αυτά έντομα. Βέβαια, υπάρχουν 7 ακόμη περίεργοι λόγοι που κάνουν το δέρμα σας πόλο έλξης για τα κουνούπια.


Οι κυρίες...πρώτα
Φαίνεται πως στα κουνούπια υπάρχουν ...διακρίσεις και ο κλήρος πέφτει στα θηλυκά. Η αλήθεια είναι, ότι τα αρσενικά δεν «τρώνε» ανθρώπινο αίμα, αντίθετα τρέφονται με το νέκταρ των φυτών. Τα θηλυκά ωστόσο, χρειάζονται αίμα. Ο λόγος είναι ότι το αίμα περιέχει μι πρωτεΐνη, που βοηθά στν ανάπτυξη των αυγών. Μάλιστα, μετά από την κάθε αφαίμαξη, το θηλυκό κουνούπι μπορεί να αφήσει οπουδήποτε 100 έως 400 αβγά.


Μπύρα κανείς;
Μπορεί να ακούγεται περίεργο αλλά τα κουνούπια θέλουν τη μπύρα τους... ή καλύτερα τη δική σας. Τα κουνούπια μπορούν να καταλάβουν, ότι έχετε καταναλώσει μπύρα, καθώς αλλάζει η χημεία του δέρματός σας. Η διαδικασία αυτή αποτελεί πόλο έλξης γι εκείνα.

Μμμμμ, πόδια
Έρευνες έχουν αποδείξει, ότι τα κουνούπια βρίσκουν ιδιαίτερα «γευστικά» τα πόδια και μάλιστα, 10 φορές περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο μέρος του σώματος. Εκτός φυσικά από τα χέρια...αυτά είναι τα αγαπημένα τους.
Πάρτι; Ιδανική συγκυρία
Όταν τα κουνούπια μυρίζουν μια τεράστια μάζα διοξειδίου του άνθρακα, δηλαδή τους φίλους σας σε ένα πάρτι, για παράδειγμα, θα σας επισκεφτούν έστω και ακάλεστα. Όταν μάλιστα φτάσουν...στο πάρτι, μάλλον θα προτιμήσουν όσους στέκονται στην περίμετρο της ομάδας, παρά εκείνους που βρίσκονται στο κέντρο.


Πού μένετε είπαμε;

Αν έχετε την ευτυχία να ζείτε σε ένα σπίτι, που περιβάλλεται απ κήπο ή διαθέτει παχιά και κατάφυτη βλάστηση, έχετε τη δυστυχία να αποτελείτε ιδανικό σκηνικό για να εγκατασταθούν τα κουνούπια. Μάλιστα, όσο πιο σκοτεινό και υγρό το μέρος, τόσο το καλύτερο για εκείνα.
Εάν βέβαια, φροντίσετε να έχετε κουρεμένο το γκαζόν και τα δέντρα ή τους θάμνους σας, περιορίζετε λίγο το πρόβλημα. Προσέξτε βέβαια και τα λιμνάζοντα νερά, γιατί είναι οι περιοχές, όπου τα κουνούπια γεννούν τα αβγά τους.

Με έναν πόνο
Η εγκυμοσύνη, λένε ότι είναι η πιο ευτυχισμένη περίοδος στη ζωή μιας γυναίκας. Το ίδιο θεωρούν και τα κουνούπια, για αυτό και έχουν ιδιαίτερη προτίμηση σε όσες εγκυμονούν.
Όταν μία γυναίκα εγκυμονεί, εκπέμπει περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα, ενώ το γεγονός ότι η κοιλιά της έχει υψηλότερη θερμοκρασία, αποτελούν βασικούς λόγους, που τα κουνούπια τη βλέπουν σα λιχουδιά.


Προσοχή στο τέλος του καλοκαιριού
Μπορεί να είναι ακόμα αρχές καλοκαιριού αλλά καλό θα είναι να έχετε κατά νου, ότι όσο τελειώνει το καλοκαίρι, τα κουνούπια γίνονται πιο επικίνδυνα. Είναι απλή λογική: Μέχρι το τέλος του καλοκαιρού ενδέχεται ένα κουνούπι να έχει τσιμπήσει κάποιο μολυσμένο ζώο, πτηνό κ.λπ. Η μόλυνση αυτή θα μεταφερθεί στον άνθρωπο με το επόμενο τσίμπημα.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.