Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Προστατευτείτε από τις τραπεζικές κατασχέσεις

Bookmark and Share

Οι φορολογούμενοι οφείλουν να δηλώσουν στην τράπεζα το λογαριασμό μισθοδοσίας τους προκειμένου να προστατευθούν από τις κατασχέσεις
της εφορίας. Αυτό τονίζουν τραπεζικά στελέχη αναφορικά με το ζήτημα της μαζικής κατάσχεσης καταθέσεων για χρέη προς το δημόσιο.

Με αφορμή τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας όλες τις προηγούμενες ημέρες σχετικά με κατασχέσεις μισθών, συντάξεων ακόμη και επιδομάτων ανεργίας οφειλετών, το υπουργείο Οικονομικών ρίχνει τις ευθύνες στις τράπεζες, καθώς βάσει νόμου τα πρώτα 1.000 ευρώ μισθού ή σύνταξης καθώς και το επίδομα ανεργίας προστατεύονται από τις κατασχέσεις του δημοσίου.

Από την πλευρά των τραπεζών τονίζεται ότι είναι αδύνατο να ελεγχτεί ένας προς ένας οι λογαριασμοί κάθε οφειλέτη του δημοσίου προκειμένου να διαπιστωθεί ποιος είναι αυτός στον οποίο κατατίθεται μισθός ή σύνταξη. Και τονίζουν ότι οφείλουν και οι ίδιοι οι φορολογούμενοι να προστατευθούν.

Η εφορία αποστέλλει σε όσους χρωστούν στο δημόσιο ειδοποιητήρια με τα οποία καλούνται να εξοφλήσουν ή να ρυθμίσουν τα χρέη τους. Εφόσον ο οφειλέτης δεν ανταποκριθεί τότε ξεκινά η λήψη μέτρων αναγκαστικής είσπραξης.

Αυτά που μπορεί να κατασχέσει η εφορία είναι ακίνητα, αυτοκίνητα καθώς και ποσά στα χέρια τρίτων όπως ενοίκια, μισθούς ή συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ και απαιτήσεις από πελάτες. Δεν μπορεί να προχωρήσει σε κατάσχεση του επιδόματος ανεργίας.
0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.