Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Αμέτρητα τα πιθανά «σπίτια» για τον άνθρωπο!

Bookmark and Share

Τα επίγεια και διαστημικά τηλεσκόπια παρέχουν πλέον σε καθημερινή βάση ένα τεράστιο αριθμό νέων εικόνων και δεδομένων από το Σύμπαν. Τα τελευταία χρόνια οι επιστήμονες
μελετώντας κάθε φορά τα νέα δεδομένα που προκύπτουν προχωρούν... σε υπολογισμούς και εκτιμήσεις για τον αριθμό των πλανητών τόσο στο Σύμπαν όσο κ ειδικότερα στον γαλαξία μας. Ορισμένες εξ αυτών επικεντρώνονται στον αριθμό των πλανητών που έχουν μέγεθος ή συνθήκες παρόμοιες με αυτές της Γης.

Ειδικοί έκαναν για λογαριασμό της επιθεώρησης «New Scientist» ένα νέο υπολογισμό με βάση τα δεδομένα που παράσχει καθημερινά η αποστολή Kepler η οποία αναζητά πλανήτες στον γαλαξία μας. Η νέα μελέτη προσπαθεί να προσεγγίσει τον πιθανό αριθμό των πλανητών με συνθήκες ευνοϊκές προς τη ζωή, με απλά λόγια πλανήτες που θα μπορούσαν ενδεχομένως να αποτελέσουν κάποτε τόπο κατοικίας των ανθρώπων. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς αυτούς οι κατοικήσιμοι πλανήτες στον γαλαξίας μας είναι 15-30 δισ. «Πόσοι απ αυτούς τους κόσμους φιλοξενούν ζωή; Δν το γνωρίζουμε. Όμως αν είμαστε μόνοι στον γαλαξία μας αυτό δεν θα οφείλεται στην έλλειψη φιλόξενων για τη ζωή χώρων» αναφέρουν οι ειδικοί που έκαναν την μελέτη.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.