Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Ετσι παρακολουθούν όλους όσοι είναι συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο

Bookmark and Share

Ο χάρτης που παρουσιάζει όλους εκείνους που βρίσκονται συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο αποτελεί γεγονός και φέρει την
υπογραφή του προγραμματιστή Τζον Μάτερλι.

Ο Μάτερλι το 2009 παρουσίασε τη μηχανή αναζήτησης Shodan, που επιτρέπει στους χρήστες να εντοπίσουν ιντερνετικά όλων των ειδών τις συνδέσεις από τα ρούτερς μέχρι τις… καταψύξεις. Ο χάρτης που κυκλοφόρησε κατάφερε να απασχολήσει ακόμα περισσότερο από τη Shodan.

Ο... πανούργος προγραμματιστής υποστήριξε πως ξόδεψε περίπου 5 ώρες να εντοπίσει και να κάνει κρούση σε κάθε διεύθυνση IP , καταγράφοντας παράλληλα τις θετικές απαντήσεις. Έπειτα χρειάστηκε ακόμα 12 ώρες για να χαρτογραφήσει τις απαντήσεις που έλαβε στον χάρτη θερμότητας και να παρουσιάσει τα αποτελέσματα. Με έντονο πορτοκαλί χρώμα απεικονίζονται οι περιοχές με τους περισσότερους συνδεδεμένους χρήστες, ενώ το μπλε και το μαύρο απεικονίζουν τις χώρες με το μικρότερο αριθμό χρηστών.

Όπως παρατηρούμε στο χάρτη, η Αμερική και η δυτική Ευρώπη παρουσιάζουν έντονη συνδεσιμότητα, ενώ η Αφρική και η κεντρική Ασία πολύ χαμηλότερα επίπεδα. Ο Χάρτης έχει γίνει ανάρπαστος στην Αμερική και ο Τζον Μάτερλι είδε τις μετοχές του να ανεβαίνουν κατακόρυφα.





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.