Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Snapchat: Διέρρευσαν 100.000 βίντεο και φωτογραφίες εφήβων

Bookmark and Share

Μια νέα υπόθεση που διαρροής προσωπικών στοιχείων φαίνεται -σύμφωνα με πληροφορίες- να συνδέεται με το σκάνδαλο της διαρροής των γυμνών φωτογραφιών των
χολιγουντιανών celebrities. Συγκεκριμένα η υπηρεσία Snapchat, δέχθηκε επίθεση χάκερ οι οποίοι κατάφεραν να διαρρεύσουν στ Διαδίκτυο περισσότερες από 100.000 φωτογραφίες κ βίντεο που είχαν σταλεί μεταξύ των χρηστών του!
Η αρχή έγινε την περασμένη εβδομάδα όταν ανώνυμος χρήστης της ιστοσελίδας 4chan -στην οποία έκαναν «πρεμιέρα» και τα γυμνά ενσταντανέ των χολιγουντιανών celebrities – υποστήριξε ότι έχει στην κατοχή του φωτογραφίες από το Snapchat, το οποίο επιτρέπει την ανταλλαγή βίντεο και φωτογραφιών που «εξαφανίζονται» μετά από λίγα δευτερόλεπτα.

Οι χάκερς φαίνεται πως συνέλεγαν υλικό από την υπηρεσία εδώ και αρκετό καιρό πράγμα ενώ εκτός από το να δημοσιεύσουν το υλικό αυτό, σχολίασαν ότι οι περισσότεροι χρήστες του Snapchat είναι μεταξύ 13 και 17 ετων.

Το υλικό έκανε ένα γρήγορο «πέρασμα» από το Διαδίκτυο αλλά οι χάκερ απειλούν να δημοσιοποιήσουν ακόμη περισσότερες φωτογραφίες, οι οποίες αφορούν περί τους 200.000 εφήβους.
Από την πλευρά του το Snapchat αρνείται ότι οι servers του έχουν δεχθείεπίθεση.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.