Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Αργεί το τέλος της ζωής στη Γη, αλλά στο τέλος ο ήλιος θα την «ψήσει»

Bookmark and Share

Το τέλος του κόσμου θα είναι αναπόφευκτο κάποια στιγμή  αν και μάλλον θα αργήσει.
Η Γη θα συνεχίσει να φιλοξενεί ζωή (όχι κατ' ανάγκη ανθρώπινη) για τουλάχιστον
άλλα 1,75 έως 3,25 δισεκατομμύρια χρόνια, όμως στη συνέχεια ο πλανήτης μας δεν θα μπορέσει να αποφύγει ένα καθολικό «ολοκαύτωμα» λόγω της δραματικής κλιματικής αλλαγής, καθώς ο ολοένα πιο καυτός Ήλιος θα εξατμίσει κάθε σταγόνα νερού και θα «ψήσει» κάθε ζωντανό οργανισμό, σύμφωνα με νέες εκτιμήσεις Βρετανών επιστημόνων. Οι τελευταίοι οργανισμοί που θα πεθάνουν πάνω στη Γη, η οποία θα «βράζει», θα είναι μάλλον μερικά σκληροτράχηλα μικρόβια (εκτός και αν οι άνθρωποι έως τότε έχουν μεταμορφωθεί σε ένα ακόμα πιο ανθεκτικό είδος ή έχουν γίνει αθάνατοι).


Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον 'Αντριου Ράσμπι της Σχολής Περιβαλλοντικών Επιστημών του πανεπιστημίου East Anglia, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στ περιοδικό αστροβιολογίας «Astrobiology», σύμφωνα με τις βρετανικές «Γκάρντιαν» και «Ιντιπέντεντ», ανέπτυξαν ένα νέο υπολογιστικό μοντέλο που κάνει εκτιμήσεις για το πόσο χρόνο ένας πλανήτης μπορεί να διατηρήσει συνθήκες φιλόξενες γι ζωή.


Η απόσταση ενός πλανήτη (όπως η Γη) από το άστρο του (όπως ο Ήλιος), καθώς και η μεταβαλλόμενη θερμοκρασία του τελευταίου, καθορίζουν γι πόσο χρόνο ο πλανήτης θα συνεχίσει να βρίσκεται εντός της κατοικήσιμης ζώνης, όπου πρωτίστως οι επιστήμονες θεωρούν ότι πρέπει να υπάρχει υγρό νερό.


Οι Βρετανοί επιστήμονες υπολόγισαν ότι η Γη μπορεί να παραμείνει στην φιλόξενη και κατοικήσιμη ζώνη του ηλιακού της συστήματος το πολύ έως 7,79 δισεκατομμύρια χρόνια.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.