Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Τι θα τρώμε το 2050;

Bookmark and Share

Για τους επιχειρηματίες της εστίασης, τα πράγματα αλλάζουν συνεχώς καθώς η πρώτη ΰλη μεταλλάσσεται καθημερινά.Η γαστρονομική εξέλιξη ομως δεν σταματά εκεί καθώς υλικά που
ποτέ δεν φανταστήκατε οτι θα μπορούσαν να γίνουν
βρώσιμα, αποκτούν περίοπτη θέση στα μενού γνωστών εστιατορίων. H νέα εποχή της εστίασης είναι εδώ και θα ολοκληρωθεί το 2050.

Τα φύκια είναι ο νέος χρυσός των εστιατορίων, τα μυρμήγκια αποτελούν πλέον συστατικό αρκετών συνταγών

ενώ μια από τις πιο γνωστές κρέμες γάλακτος είναι φτιαγμένη από προνύμφες μέλισσας.

Τα φύκια είναι το νεο αγροτικό προΐόν
Στα πλαίσια του φαινόμενου του θερμοκηπίου, το κλίμα πλέον αποτελεί αστάθμιτο παράγοντα για τους απανταχού καλλιεργητές με αποτέλεσμα να αποτελεί επιτάκτικη ανάγκη η στροφή προς τη θάλασσα.

Οι Ασιάτες το κατάλαβαν νωρίς και πλέον τα φύκια αποτελούν αντικείμενο καλλιέργειας σε τεράστιες υποθαλάσσιες πεδιάδες. Η χρήση τους πολλαπλή καθώς τα βράζουν, τα τηγανίζουν, τα τρώνε ωμά και φτιάχνουν ακόμα και μπαχαρικά από φύκια.


Μυρμήγκια στο καλύτερο εστιατόριο του κόσμου
Στη Βραζιλία, η κατανάλωση μυρμηγκιών δεν αποτελεί είδηση. Ωστόσο, ο chef Ατάλα στο πολυ-βραβευμένο NOM τα τοποθέτησε ωμά πάνω σε ένα βοδινό ταρτάρ και τα καθιέρωσε, κλέβοντας τις εντυπώσεις από τους κριτικούς και γευσιγνώστες ολόκληρου του πλανήτη.


Καθημερινά, ολοένα και περισσότεροι επιχειρηματίες της εστίασης στρέφονται προς αυτή την κατεύθυνση της Gourmet στρατηγικής οπως έχει ονομαστεί. Και δεν κάνουν λάθος καθώς συνδυάζει πρωτόγνορες γεύσεις με υλικά χαμηλού κόστους.

Μέλισσες, ακρίδες, προνύμφες
Λέγεται πως η πιο νόστιμη κρέμα γάλακτος του κόσμου είναι φτιαγμένη από προνύμφες μέλισσας. Και η γαστρονομική εξέλιξη δεν σταματά εκεί αφού μια σόγια sauce από ακρίδες κλέβει την παράσταση. Μπορείτε να το συνδυάσετε με το Anty Gin, Gin με άρωμα μυρμηγκιών και διαθέσιμο σε αρκετά e-shop του πλανήτη.

Εδώ θα δεις τα 6 πιο συχνά λάθη των σερβιτόρων
Τέλος, στο Μεξικό το χαβιάρι escamoles αποτελεί το βασιλιά των εδεσμάτων και δεν είναι τίποτα περισσότερο από προνύμφη μυρμηγκιών. Συνδυάζεται με κρασί και η γεύση του θυμίζει βούτυρο με ξυρούς καρπούς.
Αν είστε επιχειρηματίας της εστίασης, υπολογίστε πως τα παραπάνω υλικά διαθέτουν εως και 12 φορές περισσότερη καθαρή πρωτεΐνη από το βοδινό κρέας. Με αυτά τα δεδομένα και το κόστος τους, η νέα εποχή της μαζικής εστίασης μάλλον ήδη ξεκίνησε.




 

 

 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.