Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Ποιά γαλακτοκομικά προϊόντα προστατεύουν περισσότερο την υγεία μας;

Bookmark and Share

Μια νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Circulation εξετάζει τις πιθανότητες εκδήλωσης διαβήτη μέσω της περιεκτικότητας των γαλακτοκομικών προϊόντων σε λιπαρά.
Η έρευνα έδειξε ότι
τα γαλακτοκομικά με πλήρη λιπαρά, όπως το πλήρες γάλα, συσχετίζονται με την αυξημένη προστασία από το διαβήτη σε σύγκριση με εκείνα που είναι με χαμηλά λιπαρά.

Αμερικανοί ερευνητές εξέτασαν αιματολογικά δείγματα από 3.333 ενήλικες σε διάστημα 15 ετών και διαπίστωσαν ότι όσοι είχαν στο αίμα τους τρία υποπροϊόντα των γαλακτοκομικών με πλήρη λιπαρά αντιμετώπιζαν κατά μέσο όρο 46% μικρότερο κίνδυνο να εκδηλώσουν διαβήτη.

«Δεν υπάρχουν διαχρονικά τεκμήρια ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά παρουσιάζουν καλύτερη έκβαση στην υγεία τους από αυτούς που καταναλώνουν άπαχα γαλακτοκομικά» δήλωσε ο βασικός συντάκτης της μελέτης, δρ Ντάριους Μοτζαφάριαν.

Μια άλλη θεωρία υποστηρίζει ότι όσοι καταναλώνουν γαλακτοκομικά και άλλα προϊόντα με μεγάλη περιεκτικότητα σε λιπαρά, καταναλώνουν λιγότερες θερμίδες την ημέρα, αφού τα λιπαρά προκαλούν το αίσθημα του κορεσμού σε μεγαλύτερο βαθμό από προϊόντα πλούσια σε πρόσθετη ζάχαρη και άλλους υδατάνθρακες.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.