Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Η ιστοσελίδα που παράγει εκατομμυριούχους

Bookmark and Share

Με μια πρώτη ματιά φαίνεται μια συνηθισμένη ιστοσελίδα η οποία πουλάει μπλουζάκια με ευρηματικές στάμπες. Η Teespring, ωστόσο, υποστηρίζει ότι είναι κάτι πολύ περισσότερο από αυτό, καθώς «παράγει εκατομμυριούχους».

Η λειτουργία της βασίζεται στην ιδέα ότι οι χρήστες της ιστοσελίδας μπορούν να δημιουργήσουν δωρεάν σχέδια για t-shirts και, αν αυτά πουλήσουν, παίρνουν ποσοστό από τα έσοδα.

Η ιστοσελίδα αναφέρει ότι από το 2012 που λειτουργεί έχει στείλει 19.000.000 προϊόντα της σε 180 χώρες και υποστηρίζει ότι οι χρήστες της κέρδισαν συνολικά πάνω από 280.000.000 ευρώ! Σήμερα η εταιρία που τη διαχειρίζεται διαθέτει τρία γραφεία στις ΗΠΑ και ένα στη Βρετανία, και τα στελέχη της δηλώνουν ότι 30 από τους χρήστες της ιστοσελίδας έχουν ήδη γίνει εκατομμυριούχοι.

Η Teespring δίνει την ευκαιρία σε ερασιτέχνες σχεδιαστές να σχεδιάσουν ηλεκτρονικά πρωτότυπες στάμπες για μπλουζάκια, χρησιμοποιώντας σχέδια που υπάρχουν ήδη στην ιστοσελίδα. Εναλλακτικά, μπορούν να δημιουργήσουν τα δικά τους πρωτότυπα σχέδια και να τα ανεβάσουν στην ιστοσελίδα. Οι στάμπες με τις περισσότερες πωλήσεις είναι αυτές που διαθέτουν χιούμορ ή αναφέρονται σε πολιτικά θέματα ή είναι συνδυασμός των δύο.

Οι ίδιοι ορίζουν την τιμή

Οι χρηστές αποφασίζουν οι ίδιοι την τιμή στην οποία θα πουλήσουν τα t-shirts τους, λαμβάνοντας υπόψη το κόστος παραγωγής και παράδοσης στους πελάτες της μπλούζας, καθώς και το γεγονός ότι το 25% των εσόδων πηγαίνουν στην Teespring. Το ποσοστό αυτό μπορεί να μειωθεί στο 15%, αν τα t-shirts έχουν αυξημένες πωλήσεις. Το κόστος παραγωγής εξαρτάται από την ποιότητα του υφάσματος που θα επιλέξουν οι χρήστες και κυμαίνεται από 8,20 ευρώ έως 13 ευρώ. Οι περισσότεροι χρήστες διαφημίζουν τα t-shirts τους μέσω των κοινωνικών δικτύων.


Ενας από τους χρήστες της ιστοσελίδας που έγινε εκατομμυριούχος είναι ο 26χρονος Σάμιτ Σίνχα από το Μπιχάρ της Ινδίας, ο οποίος έχει έσοδα 1.400.000 - 1.770.000 ευρώ τον χρόνο, φτάνοντας στο σημείο να δημιουργήσει τη δική του εταιρία σχεδιασμού t-shirts, η οποία απασχολεί 16 υπαλλήλους.0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.