Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Γιατί πρέπει να καθαρίζετε το smartphone σας καθημερινά;

Bookmark and Share

Σαφώς, κανένας μας δεν έχει στο μυαλό του πως πρέπει στο τέλος κάθε ημέρας να καθαρίζουμε το κινητό μας τηλέφωνο. Για την ακρίβεια, ελάχιστοι μπαίνουν στη διαδικασία να περάσουν με
ένα υγρό μωρομάντηλο τη συσκευή τους έστω και μία φορά το μήνα.
Πόσο επικίνδυνο μπορεί να αποδειχτεί αυτό όμως; Σύμφωνα με τους επιστήμονες, πολύ. Έρευνες θέλουν τον μέσο άνθρωπο να αγγίζει το κινητό του τηλέφωνο περίπου 150 φορές ημερησίως. Αμερικανοί επιστήμονες έχουν ανακαλύψει πως ένα κ μόνο κινητό τηλέφωνο «κουβαλά» επάνω του 7.000 διαφορετικά είδη βακτηρίων, εκ των οποίων κάποια είναι ακίνδυνα, κάποια άλλα όμως κρύβουν τεράστιους κινδύνους για την υγεία μας.

«Όταν χρησιμοποιούμε το κινητό μας, η θερμοκρασία του αυξάνεται δημιουργώντας τις ιδανικές συνθήκες για τον πολλαπλασιασμό των επικίνδυνων μικροοργανισμών», τονίζει η μικροβιολόγος του Πανεπιστημίου της Ανατολικής Αγγλίας, Λώρα Μποουέϊτερ.

Ασύλληπτος κίνδυνος - Γιατί πρέπει να καθαρίζετε το smartphone σας καθημερινά;
 To βακτήριo Εντορόκοκκος.

Συγκεκριμένα, τα κινητά μας τηλέφωνα είναι γεμάτα από τα βακτήρια Εντορόκοκκος, (που βρίσκονται στα κόπρανα) και Ψευδομονάδες (που βρίσκονται στα ζώα και το έδαφος). Οι συγκεκριμένοι μικροοργανισμοί, μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές μολύνσεις, ενώ οι ειδικοί υποστηρίζουν πως τα κινητά τηλέφωνα με πληκτρολόγια είναι ακόμα πιο βρώμικα λόγω των σχισμών που έχουν στην επιφάνειά τους, οι οποίες αποτελούν κυριολεκτικά εστία μικροβίων.

Ασύλληπτος κίνδυνος - Γιατί πρέπει να καθαρίζετε το smartphone σας καθημερινά;
Τα βακτήρια Ψευδομονάδες.

Φροντίστε λοιπόν να καθαρίζετε καθημερινά τις συσκευές σας με απλά υγρά αντιβακτηριδιακά μαντηλάκια ή με λίγο οινόπνευμα σε μικρά πομ πομ. Αξίζει τον κόπο, δε νομίζετε;





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.