Πέμπτη 13 Απριλίου 2017

Wi-Fi: Η ιδανική θέση του router σας για ισχυρό σήμα

Bookmark and Share

Με το Ίντερετ να έχει μπει στην καθημερινότητά μας, στα περισσότερα σπίτια και στους χώρους εργασίας υπάρχει ένας δρομολογητής (router), μια συσκευή που μέσω ραδιοκυμάτων μας δίνει
το σήμα, χάρη στο οποίο μπορούμε να έχουμε πρόσβαση στο Διαδίκτυο.​

Τα διαφόρων ειδών ηλεκτρομαγνητικά κύματα στηρίζουν τις αισθήσεις μας και την αλληλεπίδρασή τους με τον κόσμο.

Από τις εκπομπές φωτός, μέσω των οποίων τα μάτια σας αντιλαμβάνονται αυτές τις λέξεις που μόλις διαβάσατε μέχρι τα μικροκύματα που μεταφέρουν το σήμα WiFi στο laptop σας ή στο κινητό σας τηλέφωνο, τα πάντα έχουν να κάνουν με την επιστήμη της φυσικής.

Σε περισσότερο ή λιγότερο βαθμό κάθε μορφή σύγχρονης επικοινωνίας μεταφέρεται μέσω των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων. Μπορούν να χτυπήσουν ελαφρώς στην κεραία του αυτοκινήτου σας, να ταξιδέψουν μέσα από τους τοίχους κάθε φορά που χρειάζεστε να πραγματοποιήσετε μία τηλεφωνική κλήση, αλλά κ να αντανακλώνται ακόμη κι από το τίποτα.

Αυτό συμβαίνει γιατί η ατμόσφαιρα σε μεγάλα υψόμετρα γίνεται ένα πλάσμα, μία κατάσταση της ύλης στην οποία τα άτομα διαχωρίζονται και τα ηλεκτρόνια δεν είναι πλέον συνδεδεμένα με τον μητρικό πυρήνα τους. Τα πλάσματα έχουν ενδιαφέρουσες ιδιότητες, καθώς αντιδρούν πολύ έντονα σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία.

Σύμφωνα με έρευνα του διδακτορικού φοιτητή Jason Cole, στο Πανεπιστήμιο Imperial College του Λονδίνου, τα ραδιοσήματα του WiFi ταξιδεύουν πολύ πιο εύκολα μέσω ενός ελεύθερου χώρου, παρά μέσω των τοίχων, οπότε η ιδανική θέση για έναν δρομολογητή (router) είναι σε κάποιο σημείο με λιγότερα αντικείμενα και έπιπλα.
0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.