Τρίτη 15 Αυγούστου 2017

Και όμως… Yπάρχει μια συνήθεια που είναι χειρότερη από το κάπνισμα

Bookmark and Share

Μπορεί αποκλειστικό κίνητρο για κάποιες να επισκεφθούν το γυμναστήριο να είναι η εμφάνιση, αλλά ένα γυμνασμένο σώμα δεν είναι ο μοναδικός λόγος που πρέπει να παρακινεί τους ανθρώπους…

Σύμφωνα με όλες τις έρευνες, το 10% των θανάτων σχετίζονται με την αδράνεια. Ποσοστό που ξεπερνάει αυτό των θανάτων από το κάπνισμα.

Ερευνητές της ιατρικής σχολής του Harvard εξέδωσαν έρευνα, σύμφωνα με την οποία, το 2010, ο αριθμός των θανάτων από αιτίες όπως η διαβήτης τύπου 2, οι καρδιοπάθειες κ κάποιες μορφές καρκίνου, σχετίζονται με την έλλειψη αθλητικής δραστηριότητας.

Οι θάνατοι από αυτά τα αίτια έφτασαν τα 5.3 εκατομμύρια, με αυτούς που οφείλονται στο κάπνισμα να μην ξεπερνούν τα 5 εκατομμύρια.


Η αύξηση της αθλητικής δραστηριότητας κατά 10% παγκοσμίως, θα μείωνε το ποσοστό των θανάτων κατά 553.000 ετησίως.

Υπάρχουν και άλλες έρευνες που αποδεικνύουν ότι η αδράνεια μπορεί να αποδειχθεί θανατηφόρα και, συνεπώς, όσο περισσότερο μπορούμε να κινούμαστε καθημερινά τόσο καλύτερα.

Ακόμα κι αν, κάθε μέρα, κάνετε τουλάχιστον 30 λεπτά διάδρομο ή ελλειπτικό, καλό είναι να περπατάτε περισσότερο, αλλά και να κάνετε τακτικά διαλείμματα, στο γραφείο, ώστε να σηκώνεστε και να κινήστε, έστω και ελάχιστα.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.