Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Οι 15 χρυσοί αριθμοί υγείας!

Bookmark and Share

Ανακαλύψτε τα νούμερα που θα σας τονώσουν, θα σας κάνουν να νιώσετε καλύτερα και θα σας
γεμίσουν ενέργεια και θα σας βοηθήσουν να είστε σε φόρμα. Η σωστή πρόσληψη θρεπτικών συστατικών, ο περιορισμός των...

καταχρήσεων, η άσκηση αλλά και διάφοροι δείκτες της υγείας έχουν τν…αριθμό τους. Διαβάστε παρακάτω ποιοι είναι αυτοί οι αριθμοί που πρέπει να γνωρίζετε για υγεία, ευεξία και αποκομίστε πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό σας.

1. Διώξτε το «σωσίβιο»

Κάντε καθημερινά 50 κοιλιακούς αν θέλετε να αποκτήσετε ένα σώμα χωρίς το ενοχλητικό «σωσίβιο». Με αυτήν την άσκηση θα δυναμώσετε επίσης τη μέση σας και θα μειώσετε τυχόν πόνους και ενοχλήσεις στην περιοχή.
2. Αδυνάτισμα χωρίς…κόπο

Αν μειώσετε καθημερινά τις θερμίδες σας (περίπου 150) τότε σε 6 μήνες περίπου θα χάσετε 5 κιλά χωρίς να κουραστείτε και πάνω από όλα χωρίς εξαντλητικές δίαιτες.


3. Ο μεσημεριανός ύπνος

Αν κοιμηθείτε το μεσημέρι για 20-30 λεπτά τότε θα «γεμίσετε τις μπαταρίες σας» χωρίς μάλιστα να σας προκαλέσει προβλήματα στον νυχτερινό ύπνο. Εναλλακτικά κλείστε τα μάτια σας και ξεκουραστείτε για λίγα λεπτά.
4. Βάλτε χρώμα στη ζωή σας

Σε καθημερινή βάση πρέπει να καταναλώνετε 5 μερίδες φρούτων και λαχανικων έτσι ώστε ο οργανισμός σας να προσλαμβάνει την απαραίτητη ποσότητα φυτικών ινών, βιταμινών και αντιοξειδωτικών που έχει ανάγκη.
5. Οι θερμίδες μου

Ο κάθε άνθρωπος πρέπει σε καθημερινή βάση να προσλαμβάνει περίπου από 1800-2000 θερμίδες για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της ημέρας, ανάλογα με το φύλο του και το ύψος του.


6.Η περίμετρος της μέσης

Για τις γυναίκες πρέπει να μην ξεπερνάει τα 88 εκατοστά και για τους άντρες τα 102. Η κοιλιακή παχυσαρκία μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην υγεία αφού μετά από έρευνες ανακαλύφθηκε ότι το λίπος στο συγκεκριμένο σημείο είναι υπεύθυνο για εμφράγματα και καρκινογενέσεις.
7. Για γερά δόντια

Για αποκτήσετε αλλά και να διατηρήσετε γερά δόντια και ούλα χρειάζεται να τα βουρτσίζετε 8 λεπτά την ημέρα (περίπου 3 βουρτσίσματα). Για καλύτερα αποτελέσματα επιλέξτε την σωστή οδοντόβουρτσα, οδοντόπαστα και χρησιμοποιήστε οδοντικό νήμα και στοματικό διάλυμα.

8. Μέτρησε την…

Η πίεση σας για να είναι σε φυσιολογικά επίπεδα πρέπει να είναι μικρότερη από 120 mmHg και η διαστολική μικρότερη από 80 mmHg και η χοληστερίνη κάτω από 200.

9. Περπατήστε ποδαράκια μου!

Σύμφωνα με έρευνες 15 λεπτά καθημερινού ζωηρού περπατήματος μπορούν να βοηθήσουν την μνήμη, την αυτοσυγκέντρωση αλλά και την καρδιοαναπνευστική λειτουργία. Με το περπάτημα θα διατηρήσετε γερή την καρδιά σας, θα μειώσετε τα επίπεδα της κακής χοληστερίνης και θα αυξήσετε τα επίπεδα της καλής χοληστερίνης.
10. Ο δείκτης μάζας σώματος

Για να είστε μέσα στα φυσιολογικά όρια πρέπει ο δείκτης μάζας σώματος να είναι κάτω από 25. Για να μάθετε τον δικό σας διαιρέστε το βάρος σας με το τετράγωνο του ύψους σας σε μέτρα. Για παράδειγμα ένα άτομο 80 κιλών και ύψους 1.78 έχει δείκτη: 80 κιλά / 1.78(χ2)=25,25.

11. Μειώστε τον κίνδυνο

Ένα υπέρβαρο άτομο αν χάσει 5-7 κιλά μετά από διατροφή ή άσκηση τότε μειώνει κατά 25% την πιθανότητα να εμφανίσει καρδιαγγειακές παθήσεις.
12. Το νερό…νεράκι

Καθημερινά πρέπει να πίνετε 2 lt νερό διαφορετικά το σάλιο, τα γαστρικά υγρά, το αίμα, ο ίδρωτας και τα ούρα θα παράγονται σε μικρότερη ποσότητα γεγονός που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην υγεία σας. Καλό είναι λοιπόν να πίνετε περίπου 8 ποτήρια νερό (1300 γραμμάρια) αφού τα υπόλοιπα 700 γραμμάρια νερού τα εξασφαλίζετε από τη διατροφή σας. Τροφές πλούσιες σε νερό είναι το καρπούζι, τα λαχανικά, φρούτα, γάλα, δημητριακά.

13. Έκρηξη θερμίδων

Τα αναψυκτικά τύπου cola περιέχον περίπου 100 θερμίδες και ορισμένοι χυμοί με ζάχαρη ξεπερνούν τις 600 θερμίδες! Προσοχή λοιπόν ειδικά τώρα το καλοκαίρι που αγοράζετε χυμούς για να «σβήσετε» την δίψα σας.


14. Μπίρα Vs Μπίρα

Αν είστε λάτρεις της μπίρας επιλέξτε light καθώς περιέχει περίπου 10 θερμίδες λιγότερες από την κανονική μπίρα.

15. Stop

Όταν ένα άτομο κόψει το κάπνισμα χρειάζονται 24 ώρες για να μειωθεί σημαντικά ο κίνδυνος πιθανού καρδιακού επεισοδίου.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.