Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2017

Τα πιο ανησυχητικά δεδομένα για την καφεΐνη

Bookmark and Share

Η καφεΐνη είναι η ουσία με τη μεγαλύτερη κατανάλωση παγκοσμίως.Ο ερευνητής Μάρεϊ Κάρπεντερ μελετά την καφεΐνη εδώ και πολλά χρόνια και δηλώνει ότι έχουμε την τάση να υποτιμούμε
τόσο τα οφέλη όσο κ τις αρνητικές της επιδράσεις.

Δείτε τα ερευνητικά δεδομένα που πρέπει οπωσδήποτε να γνωρίζετε γύρω απ τν καφεΐνη.

1. Η καφεΐνη μας κάνει να φερόμαστε σαν ποντίκια του εργαστηρίου

Η καφεΐνη από τον καφέ και το τσάι μας κάνει να υιοθετούμε σταθερά πρότυπα συμπεριφοράς. Είμαστε σε εγρήγορση το πρωί και το απόγευμα μας πιάνει λήθαργος. Πολλοί δεν καταφέρνουν να περάσουν ούτε μία μέρα χωρίς να καταναλώσουν καφεΐνη, κάτι που αποδεικνύει πόσο ισχυρή είναι.

2. Μία κούπα καφέ είναι αρκετή για να εξαρτηθούμε από την καφεΐνη

Μελέτες δείχνουν ότι η ημερήσια κατανάλωση 100 μιλιγκράμ καφεΐνης για μεγάλο χρονικό διάστημα οδηγεί σε συμπτώματα στερητικού συνδρόμου αν ξαφνικά στερηθούμε την πανίσχυρη ουσία.

3. Η υπερβολική κατανάλωση καφεΐνης καταστρέφει τον ύπνο μας

Η αϋπνία και οι διαταραχές του ύπνου είναι ένα απ τα συχνότερα προβλήματα που οφείλονται στην υπερβολική κατανάλωση καφεΐνης. Ωστόσο, η επίδραση της καφεΐνης στον ύπνο διαφέρει από άτομο σε άτομο. Η καφεΐνη εντείνει επίσης το στρες από τις καθημερινές υποχρεώσεις και ανησυχίες.

4. Μπορεί να αποκτήσουμε ανοχή στην καφεΐνη

Η καφεΐνη ενισχύει την πνευματική εγρήγορση και συμβάλλει στην καλύτερη συγκέντρωση. Ωστόσο, με την πάροδο του χρόνου ο οργανισμός μας συνηθίζει την ουσία και χρειαζόμαστε συνεχώς μεγαλύτερες ποσότητες για να πετύχουμε το ίδιο αποτέλεσμα. Οι ειδικοί τονίζουν ότι ο καφές έχει πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό μας, όμως πρέπει αν καταναλώνεται χωρίς ζάχαρη και άλλα προσθετικά γεύσης και φυσικά σε μικρές ποσότητες.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.