Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2017

Ξεχνάτε συνέχεια; Δείτε πως θα δυναμώσετε την μνήμη σας

Bookmark and Share

«Οι περισσότεροι άνθρωποι αρχίζουν να ξεχνούν καθώς περνάει ο χρόνος, όμως υπάρχουν κάποια απλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε τη μνήμη σας και να εκπαιδεύσετε τον εγκέφαλό σας να θυμάται περισσότερο»
λέει η Dr. AnneFabiny, επικεφαλής του τμήματος Γηριατρικής του CambridgeHealthAlliance και προτείνει:

- Δημιουργήστε συγκεκριμένες συνήθειες, τις οποίες θα ακολουθείτε πιστά, όπως για παράδειγμα, να αφήνετε τα κλειδιά του αυτοκινήτου σας, τα γυαλιά και το κινητό σας στο ιδιο σημείο του σπιτιού σας κάθε μέρα, ώστε να τα βρίσκετε αυτόματα.

- Ρίξτε τους ρυθμούς και δώστε προσοχή σε κάθε τι που κάνετε, ώστε να αφήνετε το περιθώριο στα συστήματα μνήμης του εγκεφάλου σας να καταγράφουν τις ενέργειές σας.

- Αποφύγετε το multitaskingκαι τα περιβάλλοντα με πολλή φασαρία, δύο στοιχεία της σύγχρονης καθημερινότητας που επηρεάζουν αρνητικά τη μνήμη.

- Μειώστε όσο περνάει από το χέρι σας το stress, κοιμηθείτε περισσότερο και συμβουλευτείτε τον γιατρό σας σε περίπτωση που ακολουθείτε κάποια φαρμακευτική αγωγή που ενδέχεται να επιδρά στη μνήμη σας.

Να θυμάστε πως το τι τρώτε και πίνετε, το αν και πόσο γυμνάζεστε, το πόσο στρεσαρισμένοι είστε, όλα αυτά έχουν επιπτώσεις στην μνήμη σας όσο και στον οργανισμό σας.

Όλο και περισσότερες έρευνες δείχνουν πώς η συστηματική άσκηση και η ισορροπημένη διατροφή (ειδικά η Μεσογειακή διατροφή), είναι κλειδιά για την καλύτερη λειτουργία της μνήμης, σε πείσμα του χρόνου που περνάει.

Συγκεκριμένα η άσκηση μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης ασθενειών που βάζουν τρικλοποδιά στη μνήμη, όπως η υψηλή πίεση, ο διαβήτης και το εγκεφαλικό, οξυγονώνει τους πνεύμονες οι οποίοι με την σειρά τους στέλνουν περισσότερο οξυγόνο στον εγκέφαλο ενώ υπάρχουν κάποιες έρευνες που δείχνουν ότι η άσκηση βοηθάει στο να «χτίζονται» νέοι σύνδεσμοι ανάμεσα στα εγκεφαλικά κύτταρα, βελτιώνοντας την μεταξύ τους επικοινωνία. Τέλος, η άσκηση συνδέεται και με την αύξηση της παραγωγής νευροτροφινών, ουσιών που «τρέφουν» τα εγκεφαλικά κύτταρα και τα προστατεύουν από φθορές που προκαλεί το εγκεφαλικό ή άλλες βλάβες.0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.