Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

Μύθοι και αλήθειες για τα Ωμέγα-3

Bookmark and Share

Τα Ωμέγα-3 ανήκουν στην ομάδα των λιπαρών οξέων και είναι ουσιώδη για την διατροφή. Πολλά τρόφιμα τα εμπεριέχουν. Τα βρίσκουμε σε φυλλώδη λαχανικά, στο λινέλαιο, στα καρύδια και
στα λιπαρά ψάρια.Τα λιπαρά ψάρια είναι
δυστυχώς πολύ επιβαρυμένα τα τελευταία χρόνια. Οι ειδικοί συνιστούν να καταναλώνουμε μικρά ψάρια, όπως οι σαρδέλες, ο κολιός, η ρέγκα, ο γαύρος. Αραιά και που μπορούμε να τρώμε σολωμό ή πιο μεγάλα ψάρια. Το μυστικό είναι να μην τρώμε μόνο ένα είδος.
Προσοχή επίσης στον τρόπο παρασκευής. Είναι καλύτερα να ελαττώσουμε το τηγάνισμα που καταστρέφει το Ωμέγα-3. Είναι πιο ωφέλιμο να τρώμε τα ψάρια στον ατμό, στο φούρνο, βραστά ή ψητά.


Ποιες είναι οι ανάγκες μας σε Ωμέγα-3;

Η σύγχρονη διατροφή περιέχει το πολύ το 1/3 των αναγκών μας. Οι διεθνείς προδιαγραφές αναφέρουν ότι χρειαζόμαστε τουλάχιστον 500 mg καθημερινά για να διατηρήσουμε σε καλή υγεία το καρδιαγγειακό μας σύστημα. Αυτό σημαίνει τουλάχιστον ένα λιπαρό ψάρι δύο φορές την εβδομάδα.

Τα Ωμέγα-3 βοηθούν την κυκλοφορία του αίματος. Συμμετέχουν στην αρμονική λειτουργία του οργανισμού και είναι απαραίτητα στα πρώτα χρόνια της ζωής μας, ακόμη και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, για την ανάπτυξη του εγκεφάλου. Είναι απαραίτητο να μην το λησμονούμε.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.