Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

Κοιμάστε με το κινητό στο πλευρό σας; Ήρθε ο καιρός να αλλάξετε συνήθειες

Bookmark and Share

Ένα ακόμα στοιχείο της εξάρτησης που έχουμε πλέον οι περισσότεροι από την τεχνολογία, τα gadgets και τα social media είναι το γεγονός ότι
κοιμόμαστε με το κινητό τηλέφωνο στο πλάι. Έχετε, όμως, αναρωτηθεί ποτέ τι κινδύνους ελοχεύει αυτή η συνήθεια για τον οργανισμό σας;

Όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα του περιοδικού Elle, η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Καλιφόρνια δημοσίευσε νέα στοιχεία αναφορικά με τον κίνδυνο της διαρκούς έκθεσης στην ακτινοβολία του κινητού και πώς μπορεί αυτός να μειωθεί.

Όπως μπορείτε να υποθέσετε και αυτή η έρευνα σχετίζει την υπέρμετρη χρήση του κινητού με καρκίνο του εγκεφάλου, πονοκεφάλους, μειωμένη μνήμη, όραση και ακοή όπως επίσης και χαμηλό αριθμό υγιών σπερματοζωαρίων.

Αυτό που προτείνει η Dr. Karen Smith από την υπηρεσία της Καλιφόρνια είναι αφενός να μειώσετε γενικά τη χρήση του κινητού σας τηλεφώνου και αφετέρου, όταν κοιμάστε, να το έχετε σε απόσταση ίση και παραπάνω του ενός χεριού (βραχίονα και παλάμη, όχι μόνο παλάμη προφανώς).

Επιπλέον, επισημαίνει πως καλό θα είναι να μην βάζετε το κινητό στην τσέπη σας αφού και πάλι βρίσκετε επικίνδυνα κοντά στο σώμα σας.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.