Σάββατο 7 Απριλίου 2018

7 tips για να καταπολεμήσεις την ανοιξιάτικη αυπνία

Bookmark and Share

Ο καλός καιρός μπορεί να είναι πολύ καλός για την ψυχολογία σου κατά τη διάρκεια της ημέρας αλλά

την ίδια στιγμή μπορεί να διαταράξει τον ύπνο σου. Διάβασε τα 7 tips για να είσαι σίγουρη ότι θα απολαύσεις τον ύπνο σου



1. Αντιμετώπισε τις αλλεργείες σου



Τα συνεχή φτερνίσματα, τα μάτια που τσούζουν και η κόκκινη από το συνάχι μύτη μπορεί να οδηγήσει σε άυπνες νύχτες. Αν έχεις αλλεργείες τώρα που είναι άνοιξη ρίξε μία ματιά στο δωμάτιό σου: Μπορεί να χρειαστεί να αγοράσεις ένα φίλτρο που καθαρίζει τον αέρα ή να βγάλεις έξω από το δωμάτιο τα κατοικίδια.



2. Πίνε νερό όλη μέρα



Ο ζεστός καιρός μπορεί να οδηγήσει σε αφυδάτωση πράγμα που μπορεί να ενοχλήσει έναν καλό νυχτερινό ύπνο. Φρόντισε να πίνεις πολύ νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας έτσι ώστε να είσαι ενυδατωμένη όλη νύχτα.



3. Φάε κάτι ελαφρύ



Ένα γιαουρτάκι, μία μπανάνα και ένα ελαφρύ smoothie είναι μία καλή επιλογή για σνακ πριν πέσεις στο κρεβάτι. Οι μπανάνες αποτελούν πλούσια πηγή θρεπτικών συστατικών που βοηθούν στον ύπνο. Το ίδιο συμβαίνει και με τα γαλακτοκομικά.



4. Ξύπνα και γυμνάσου



Η τακτική άσκηση σε βοηθάει να έχεις καλύτερο ύπνο. Έτσι, φρόντισε να αφιερώνεις χρόνο σε αυτή κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ξύπνα πρωί και γυμνάσου πριν ξεκινήσεις την ημέρα σου. Τώρα που ο ήλιος είναι φανταστικός τα πρωινά και δεν καίει ακόμα, το πρωί αποτελεί ιδανική ώρα για άσκηση.



5. Φάε ελαφρύ βραδινό



Το να φας ένα ελαφρύ βραδινό θα σε βοηθήσει να το χωνέψεις πιο εύκολα και θα μειώσει τις πιθανότητες να ξυπνήσεις με καούρες κατά τη διάρκεια της νύχτας.



6. Χαλάρωσε με λίγο τσάι



Ένα φλυτζάνι ζεστό ή κρύο τσάι πριν πέσεις για ύπνο θα σε βοηθήσει να χαλαρώσεις. Προτίμησε χαλαρωτικές γεύσεις όπως είναι αυτή του χαμομηλιού. Μάλιστα, μπορείς να φτιάξεις αρκετή ποσότητα και να τη διατηρείς στο ψυγείο για τις καυτές μέρες του καλοκαιριού.



7. Διατήρησε μία ρουτίνα



Η αλήθεια είναι πως όσο ο καιρός φτιάχνει θέλεις να κάθεσαι έξω μέχρι όσο πιο αργά γίνεται. Αυτό, όμως, σίγουρα δεν είναι καλό για τον ύπνο σου. Προσπάθησε να κοιμάσαι κάθε βράδυ, ειδικά τις καθημερινές που είναι πιο εφικτό, την ίδια περίπου ώρα.






0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.