Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2018

Για ποιον λόγο μάς τσιμπούν τα κουνούπια;

Bookmark and Share

Κάθε καλοκαίρι δεχόμαστε επίθεση από τα ενοχλητικά κουνούπια και επιστρατεύουμε διάφορους τρόπους για να προστατευτούμε. Ωστόσο συχνά παρατηρούμε ότι αυτά
εμφανίζουν και προτιμήσεις στα άτομα που επιλέγουν να τσιμπήσουν. Με ποιο κριτήριο όμως επιλέγουν το επόμενο... θύμα τους;

Σε σχετικό άρθρο το «Reader's Digest» καταρρίπτει τη θεωρία του «γλυκοαίματου», επισημαίνοντας ότι το διοξείδιο του άνθρακα που εκπνέουμε κ όχι το άρωμα του σώματος είναι αυτό που προσελκύει τα κουνούπια. Όσο πιο «βαριά» δηλαδή αναπνέουμε τόσο περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα εκπέμπουμε και τόσο πιο πιθανό θύμα τους γινόμαστε.

Ωστόσο, πέρα από το διοξείδιο του άνθρακα, υπάρχουν ακόμη έξι λόγοι που έλκονται από μας τα ενοχλητικά έντομα.

Αγαπούν την μπίρα

Μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά τα κουνούπια μπορούν να καταλάβουν ότι έχετε καταναλώσει μπίρα, αφού αλλάζει η χημεία του δέρματος, αποτελώντας πόλο έλξης για αυτά.

Προτιμούν τα πόδια και τα χέρια

Έρευνες έχουν αποδείξει ότι τα κουνούπια τσιμπάνε κυρίως στα πόδια και στα χέρια, και μάλιστα 10 φορές περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο μέρος του σώματος.

Είναι φυσιολάτρες

Αν ζείτε σε σπίτι με κήπο ή μπαλκόνι, με πολλές γλάστρες, έχετε το ιδανικό σκηνικό για να εγκατασταθούν τα κουνούπια. Μάλιστα, όσο πιο σκοτεινό και υγρό είναι το μέρος, τόσο το καλύτερο για κείνα.

Προτιμούν τις εγκύους

Όταν μια γυναίκα εγκυμονεί εκπέμπει περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα, ενώ η κοιλιά της έχει υψηλότερη θερμοκρασία. Αυτά αποτελούν τους βασικούς λόγους που οι έγκυοι προσελκύουν τα κουνούπια.

Αγαπούν τα πάρτι

Όταν τα κουνούπια μυρίζουν μια τεράστια μάζα διοξειδίου του άνθρακα, π.χ. πολύ κόσμο σε ένα πάρτι, θα έρθουν οπωσδήποτε και μάλιστα θα προτιμήσουν όσους στέκονται στην περίμετρο της ομάδας από εκείνους που βρίσκονται στο κέντρο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.