Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019

Οι 10 αλήθειες για τη γυμναστική

Bookmark and Share

Η γυμναστική μπορεί να μας βοηθήσει να ηρεμήσουμε από το στρες, να είμαστε πιο υγιείς, να χάσουμε τα περιττά κιλά και να βελτιώσουμε τη
διατροφή μας. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε τους δέκα πιο σημαντικούς λόγους που η άσκηση πρέπει να γίνει αναγκαίο κομμάτι της καθημερινότητάς μας.






Δυναμώνει και τον εγκέφαλο
Πολυάριθμες είναι οι μελέτες που έχουν αποδείξει ότι η γυμναστική μπορεί να βελτιώσει την μνήμη και την συγκέντρωση, καθώς αυξάνει τη σεροτονίνη, έναν νευροδιαβιβαστή που παίζει σημαντικό ρόλο στις δύο αυτές διαδικασίες. Στους ηλικιωμένους, η άσκηση μπορεί να βοηθήσει στην επιβράδυνση της επιδείνωσης των γνωστικών δεξιοτήτων.

Διώχνει το στρες
Η άσκηση μειώνει το στρες και μπορεί να μας προφυλάξει από διαταραχές άγχους και κατάθλιψη. Η τακτική γυμναστική έχει αποδειχθεί πως ελαττώνει τις ορμόνες του στρες, όπως η κορτιζόλη και η αδρεναλίνη.

Μας γεμίζει ενέργεια
Μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που γυμνάζονται έστω και 20 λεπτά ημερησίως, για τρεις μέρες την εβδομάδα, νιώθουν λιγότερο κουρασμένοι και πιο δραστήριοι. Αυτό συμβαίνει γιατί η γυμναστική βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, που επιτρέπει σε περισσότερο οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά να φτάσουν στα κύτταρά μας.

Μπορούμε εύκολα να βρούμε χρόνο
Δεν είναι αναγκαίο να περνάμε ώρες ολόκληρες στο γυμναστήριο για να καρπωθούμε όλα τα ευεργετικά οφέλη της άσκησης. Ακόμα και μικρά “διαλείμματα” για γυμναστική μέσα στην ημέρα μπορούν να μας βοηθήσουν. Μία μικρή βόλτα για γρήγορο περπάτημα, πέντε λεπτά με εύκολες ασκήσεις στο σπίτι, ακόμα και το να ανέβουμε στο σπίτι τρέχοντας στις σκάλες. Να θυμάστε πως όλη η σωματική δραστηριότητα μέσα στην ημέρα μας μπορεί να μας βοηθήσει.

Καλύτερη κοινωνική ζωή
Μπορούμε να γυμναστούμε με παρέα, περνώντας χρόνο με άτομα που αγαπάμε. Στο γυμναστήριο, μπορούμε να γνωρίσουμε καινούριους ανθρώπους και να δουλεύουμε μαζί, στηρίζοντας ο ένας τον άλλο, για να φτάσουμε τους στόχους μας.

Προλαμβάνουμε διάφορες ασθένειες
Η γυμναστική παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην πρόληψη διάφορων ασθενειών, όπως η καρδιοπάθεια, το έμφραγμα, ο διαβήτης, η υπέρταση, η αρθρίτιδα και η οστεοπόρωση, και επιπλέον μας βοηθά να προφυλάξουμε (και να αυξήσουμε) τη μυϊκή μας μάζα.

Προφυλάσσουμε την υγεία της καρδιάς
Η γυμναστική κάνει την καρδιά μας, αλλά και το καρδιαγγειακό σύστημα, πιο δυνατά. Το αίμα κυκλοφορεί καλύτερα, η αναπνοή μας γίνεται πιο εύκολη και το σώμα μας σταματάει να κουράζεται τόσο γρήγορα.

Μπορούμε να φάμε περισσότερο
Οι μύες “καίνε” περισσότερες θερμίδες σε σχέση με το λίπος. Αυτό σημαίνει πως οι ρυθμοί του μεταβολισμού μας θα είναι πιο υψηλοί, άρα μπορούμε να καταναλώνουμε περισσότερες θερμίδες χωρίς να παχαίνουμε. Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούμε να τρώμε αλόγιστα, αλλά δεν θα χρειάζεται να είμαστε υπερβολικά αυστηροί με τον εαυτό μας.

Καλύτερες επιδόσεις
Όσο περισσότερο γυμναζόμαστε, τόσο μεγαλύτερη αντοχή έχουμε. Αυτό σημαίνει πως οι επιδόσεις μας σε οτιδήποτε σωματικό μπορούν να βελτιωθούν. Οι μύες μας θα είναι πιο δυνατοί και ευλύγιστοι.

Το χάσιμο βάρους δεν είναι το παν
Όταν ξεκινήσουμε γυμναστική, το χάσιμο βάρους δεν πρέπει να είναι ο μόνος μας στόχος. Είτε δούμε τον δείκτη της ζυγαριάς να πέφτει είτε όχι, το μόνο σίγουρο είναι πως το σώμα μας ήδη έχει αρχίσει να απολαμβάνει όλα τα υπέροχα οφέλη της γυμναστικής και η υγεία μας θα βρίσκεται στα καλύτερά της.









0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.