Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019

Δείτε τα 3 παράδοξα σημάδια που προειδοποιούν για πρόβλημα στην καρδιά

Bookmark and Share

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, 17,5 εκατομμύρια άνθρωποι εκτιμάται ότι έχασαν τη ζωή τους λόγω
καρδιαγγειακών επιπλοκών το 2012
και παρά το γεγονός ότι τα καρδιαγγειακά
νοσήματα είναι τόσο συνηθισμένα, συχνά είναι δύσκολο να αναγνωριστούν τα σχετικά προειδοποιητικά συμπτώματα. Επιστήμονες μάλιστα αναφέρουν ότι υπάρχουν και κάποια παράδοξα σημάδια που μπορεί να φανερώνουν προβλήματα με την καρδιά.
Δείτε τρία από αυτά...

1. Ρυτίδες στους λοβούς των αυτιών
Οι διαγώνιες πτυχώσεις στους λοβούς των αφτιών μπορεί να αποτελούν ένδειξη ότι η καρδιά δεν λειτουργεί σωστά, δείχνει μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια. Το σύμπτωμα συνδέεται κυρίως με απόφραξη στις αρτηρίες.

2. Κακοσμία στόματος
Σύμφωνα με μελέτη οι περιοδοντικές παθήσεις, σύμπτωμα των οποίων είναι η κακοσμία του στόματος, προωθούν την εκδήλωση φλεγμονής. Η φλεγμονή με τη σειρά της συμβάλλει στην εκδήλωση εγκεφαλικού επεισοδίου και καρδιοπάθειας.

3. Ζαλάδα από την αλλαγή θέσης
Πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό σύμπτωμα της ορθοστατικής υπότασης. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η ενόχληση διαρκεί μερικά δευτερόλεπτα, εάν όμως επιμένει για μερικά λεπτά  μπορεί να υποδεικνύει διαταραχή στην κυκλοφορία του αίματος, σύμφωνα με μελέτη. Τα άτομα που εκδηλώνουν αυτό το είδος ζαλάδας εκτιμάται ότι έχουν 54% περισσότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν αργότερα καρδιακή ανεπάρκεια.





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.