Πέμπτη 1 Αυγούστου 2019

Ένα ποπ-κορν παχαίνει όσο τρία γεύματα;

Bookmark and Share


Αμερικανική μελέτη, που διεξήχθη μετά από δειγματοληπτικό έλεγχο σε ποπ- κορν πολλών κινηματογραφικών αιθουσών και θεάτρων, έδειξε
ότι η κατανάλωσή τους σε συνδυασμό με κάποιο
αναψυκτικό, ισοδυναμεί με τη κατανάλωση τριών μεγάλων χάμπουργκερ.
Η εργαστηριακή ανάλυση των σνάκ που πωλούνται στους κινηματογράφους έγινε από το Center of Science and Public Interest (CSPI) και αποκάλυψε ότι ένα ποπ- κορν μεσαίου μεγέθους και ένα αναψυκτικό περιέχουν 1.200 θερμίδες κ κορεσμένο λίπος 60 γραμμαρίων (ίσως και περισσότερο κάποιες φορές).

Ποσότητα λιπαρών που ισοδυναμεί με φυσιολογική κατανάλωση τροφής τριών ημερών!

«Ποιος θα περίμενε 1.200 θερμίδες και, επιπλέον, επιβαρυντικό λίπος για την καρδιά τριών ημερών μέσα σε ένα σακουλάκι ποπ- κορν και ένα κουτάκι αναψυκτικού; Το λίπος που περιέχεται στην εν λόγω τροφή είναι ίσο με μια ράβδο βουτύρου και οι θερμίδες ισοδυναμούν με δύο ράβδους βουτύρου», δήλωσε η ανώτερη διατροφολόγος του CSPI, Jayne Hurley, σε συνέντευξή της.

«Θα μπορούσε να πει κανείς ότι τρώει μια πολύ μικρή ποσότητα τροφής άνευ σημασίας, αλλά στην ουσία καταναλώνει μια επιβαρυντική τεράστια ποσότητα», συμπληρώνει.

Η ίδια ανέφερε ακόμη, ότι το να μοιράζεται αυτή η ποσότητα μεταξύ δύο ατόμων, σημαίνει ότι γίνεται κατανάλωση κορεσμένου λίπους, αυτού που φράσσει τις αρτηρίες και συνδέεται με καρδιακές παθήσεις, μιας ολόκληρης ημέρας σε ένα και μόνο σνακ.

Επιπροσθέτως, αν κανείς προσθέσει και λιωμένο τυρί ή έξτρα βούτυρο πάνω από τα ποπ- κορν του, αυτόματα αυξάνονται κατά πολύ οι θερμίδες και το κορεσμένο λίπος. «Το να ζητάμε έξτρα υλικά στα ποπ- κορν μας είναι σα να προσθέτουμε επιπλέον λάδι στις τηγανιτές μας πατάτες», καταλήγει η διατροφολόγος.0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.