Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020

Ποιο λατρεμένο τρόφιμο θα σταματήσει μαχαίρι τον βήχα σας;

Bookmark and Share

Ποιο λεμόνι και ποιο μέλι; Το καλύτερο φάρμακο για τον βήχα είναι
η σοκολάτα

Κι όμως καλά διαβάσετε! Βρετανοί επιστήμονες δικαιώνουν τους λάτρεις του «γλυκού πειρασμού», επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι το κακάο είναι ότι καλύτερο για τον έντονο βήχα.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Hull στη Βρετανία μελέτησαν 163 ασθενείς που έβηχαν έντονα.

Στόχος τους ήταν να βρουν κάτι που να καταπραΰνει τον βήχα αν κάποιος είναι στο σπίτι και δεν μπορεί να βγει έξω για να αγοράσει ένα αντιβηχικό φάρμακο. Έκπληκτοι τότε διαπίστωσαν ότι το κακάο ήταν όχι μόνο πιο ευεργετικό από το μέλι και το λεμόνι αλλά κι από ένα κλασικό φάρμακο που χορηγείται για την αντιμετώπιση του βήχα.


Οι Βρετανοί επιστήμονες χώρισαν τους ασθενείς σε δύο κατηγορίες: στην πρώτη κατηγορία των ασθενών οι γιατροί χορήγησαν φαρμακευτικό σκεύασμα για την αντιμετώπιση του βήχα που κυκλοφορεί στα φαρμακεία. Στην δεύτερη κατηγορία των ασθενών, οι επιστήμονες χορήγησαν ένα φάρμακο με βάση το κακάο.

Σύμφωνα με το πόρισμα της έρευνας, η σοκολάτα μαλακώνει τον ερεθισμένο λαιμό και βοηθά να περάσει γρήγορα ο βήχας. Όπως εξηγεί η επικεφαλής της έρευνας, η καθηγήτρια Ειλίν Μορίς, το κακάο είναι μία ουσία πιο παχύρρευστη από ένα κλασικό φάρμακο για τον βήμα με αποτέλεσμα να προστατεύει καλύτερα τα ευαίσθητα τοιχώματα του λαιμού. Η ίδια δίνει επίσης τη δική της θεωρία για τον βήχα που ταλαιπωρεί κάθε ασθενή.

Συγκεκριμένα, η Βρετανή καθηγήτρια πιστεύει πως ο βήχας είναι ένας, ότι δεν διαφοροποιείται ανά ασθενή κι πως τα διαφορετικά αντιβηχικά φάρμακα που κυκλοφορούν στο εμπόριο, είναι απλά ένα τρικ των φαρμακοβιομηχανιών για περισσότερο κέρδος.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.