

να περιορίσουμε το αλάτι στο φαγητό μας, αλλά ποια είναι τα τρόφιμα που είναι προτιμότερο να καταναλώνουμε;
Άσπρα φασόλια
Ένα φλιτζάνι φασόλια προσφέρει το 13% του ασβεστίου, το 30% του μαγνησίου, και το 24% του καλίου που χρειαζόμαστε καθημερινά.Μπορείτε να μαγειρεύετε αυτό το σπιτικό φαγητό δημιουργώντας διάφορα πιάτα όπως σούπες, ορεκτικά και σαλάτες. Είναι επίσης μια πολύ καλή επιλογή σε περίοδο νηστείας αλλά και για χορτοφάγους.
Γιαούρτι χωρίς λιπαρά
Ένα φλιτζάνι γιαούρτι παρέχει 49% του ασβεστίου, το 12% του μαγνησίου, και το 18% του καλίου της απαραίτητης ημερήσιας πρόσληψης.Δροσερό και κρεμώδες, το γιαούρτι είναι τέλειο για πρωινό, επιδόρπιο και ορεκτικό. Αν θέλετε να ελέγξετε τα λιπαρά μπορείτε πολύ εύκολα να φτιάξετε ακόμα και το δικό σας γιαούρτι.
Μούρα
Τα μούρα και ειδικά τα βατόμουρα είναι πλούσια σε φυσικά συστατικά που ονομάζονται φλαβονοειδή. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο American Journal of Clinical Nutrition διαπίστωσε ότι η κατανάλωση αυτών των ενώσεων μπορεί να αποτρέψει την υπέρταση, και ενδεχομένως να βοηθήσει στη μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης.Τα βατόμουρα, τα σμέουρα, οι φράουλες είναι πολύ εύκολο να προστεθούν στη διατροφή σας. Βάλτε τα στα δημητριακά σας κάθε πρωί. Διατηρήστε τα μούρα στην κατάψυξη του ψυγείου σας και ετοιμάστε ανά πάσα στιγμή εύκολα και γρήγορα ένα υγιεινό επιδόρπιο.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου
- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.