Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020

Δείτε τι μπορεί να συμβαίνει αν ξαφνικά πέφτουν τα μαλλιά σας

Bookmark and Share

Όσο γερνάμε τα μαλλιά μας πέφτουν. Αυτό είναι κάτι φυσικό. Όπως φυσικό είναι να χάνετε αρκετές τρίχες καθημερινά όταν χτενίζεστε ή όταν κάνετε
μπάνιο.Υπάρχουν, όμως, πολλοί άνθρωποι που
βλέπουν τα μαλλιά τους να πέφτουν σε μεγάλες ποσότητες, ακόμα και χωρίς να υπάρχει κάποια προφανής αιτία.

Αυτή η απώλεια μαλλιών μπορεί να είναι σημάδι μιας πιο σοβαρής πάθησης που χρειάζεται την επίβλεψη ενός δερματολόγου, ο οποίος μπορεί να σας προτείνει κάποια αγωγή.

Δείτε μερικές αιτίες που ξαφνικά πέφτουν τα μαλλιά σας.

Υποθυρεοειδισμός

Όταν το σώμα σας παράγει πολύ μικρή ποσότητα θυρεοειδικής ορμόνης, της ορμόνης που είναι υπεύθυνη για τον μεταβολισμό, τον ρυθμό των καρδιακό παλμών και της ψυχικής διάθεσης, τότε το άτομο έχει υποθυρεοειδισμό, ή υπολειτουργία του θυρεοειδούς. Αν το σώμα σας παράγει πάρα πολύ από αυτή την ορμόνη, τότε έχει υπερθυρεοειδισμό, ή έναν υπερδραστήριο θυρεοειδή. Ο θυρεοειδής είναι υπεύθυνος για πολλές λειτουργίες, από τον μεταβολικό σας ρυθμό -το ρυθμό με τον οποίο το σώμα σας χρησιμοποιεί το οξυγόνο και την ενέργεια για να λειτουργήσει- μέχρι και την ανάπτυξη των μαλλιών, του δέρματος και των νυχιών σας. Τα μαλλιά, η επιδερμίδα και τα νύχια σπάνε ευκολότερα, κάτι που είναι περισσότερο σύνηθες στις γυναίκες άνω των 50 ετών.

Έλλειψη σιδήρου (σιδηροπενική αναιμία)

Η έλλειψη σιδήρου στο αίμα οδηγεί σε μειωμένα επίπεδα ερυθρών αιμοσφαιρίων, τα οποία είναι υπεύθυνα για τη μεταφορά του οξυγόνου σε όλο το σώμα. Η σιδηροπενική αναιμία προκαλεί υπερβολική κόπωση, αδυναμία, και χλωμό δέρμα. Μπορεί επίσης να παρατηρήσετε πονοκεφάλους, δυσκολία στη συγκέντρωση, κρύα χέρια και πόδια, και απώλεια μαλλιών.

Δερματικές παθήσεις στην επιδερμίδα της κεφαλής

Η φλεγμονή στον οργανισμό μπορεί να οδηγήσει σε δερματίτιδα (όπως ψωρίαση και σμηγματορροϊκή δερματίτιδα – πιτυρίδα) που δημιουργεί ένα αφιλόξενο περιβάλλον στην επιδερμίδα του κεφαλιού για την υγιή ανάπτυξη των τριχών.

Υπερβολικό styling στα μαλλιά

Η υπερβολική χρήση σαμπουάν και προϊόντων styling στα μαλλιά (βαφές, σπρέι, τζελ κλπ) μπορεί να προκαλέσουν βλάβες στην υγεία της τρίχας.








0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.