Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021

Χυμοί και smoothies κόντρα στις ιώσεις

Bookmark and Share

Με τις ιώσεις και τα κρυολογήματα να μη μας αφήνουν σε ησυχία, ψάχνουμε τρόπους να τονώσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα και να προφυλαχθούμε από αυτές. Βρήκαμε λοιπόν
φυσικές και γευστικότατες συνταγές που πάνε κόντρα στις ιώσεις.

Μια ισορροπημένη διατροφή είναι σίγουρα το Α και το Ω για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων κάποιας ίωσης ή γρίπης. Εξάλλου ποιος αμφισβητεί το ότι τα καλύτερα «φάρμακα» υπάρχουν ελεύθερα στη φύση με τη μορφή κυρίως φρούτων και λαχανικών;

Ο καλύτερος τρόπος για να τα εντάξουμε στην καθημερινή μας διατροφή είναι σε μορφή χυμού ή πολτοποιημένα, φτιάχνοντας ωραιότατα smoothies. Δεν έχετε παρά να αναμείξετε φρέσκα φρούτα μεταξύ τους ή φρούτα με πράσινα φυλλώδη λαχανικά (σπανάκι, μαϊντανό, σέλινο, σαλάτα).

Ιδού, λοιπόν, 7 γευστικότατοι, απόλυτα φυσικοί και εύκολοι τρόποι για να τονωθείτε στο πι και φι!


Smoothie με ρόδι και ακτινίδιο

Υλικά

2 ρόδια
4 ακτινίδια
1 φλιτζάνι γιαούρτι
1 κουτ. γλυκού μέλι

Διαδικασία
Κόβετε τα ρόδια στη μέση και τα στίβετε στον στίφτη μέχρι να πάρετε όλο το χυμό τους. Στη συνέχεια τον σουρώνετε σε ένα ποτήρι και τον κρατάτε στην άκρη.
Καθαρίζετε τα ακτινίδια. Τα ρίχνετε στο μίξερ με το γιαούρτι και το μέλι και τα πολτοποιείτε. Σταδιακά ρίχνετε και το χυμό ροδιού όσο το μίξερ είναι σε λειτουργία και χτυπάτε μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές.



Χυμός εσπεριδοειδών με μέλι και τζίντζερ

Υλικά
2 πορτοκάλια
1 μανταρίνι
1 κουτ. σούπας χυμό από grape fruit
1 κουτ. γλυκού χυμό από λεμόνι
1 κουτ. σούπας μέλι
½ κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη

Διαδικασία
Στίβετε τα πορτοκάλια και το μανταρίνι. Αναμιγνύετε το χυμό από το λεμόνι με το χυμό από το γκρέιπφρουτ. Προσθέτετε το τζίντζερ και το μέλι και ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε το μίγμα στο χυμό πορτοκάλι-μανταρίνι, ανακατεύετε μια φορά ακόμη και σερβίρετε.

Smoothie με σπανάκι

Υλικά
2 φλιτζάνια σπανάκι
1 μήλο
1 μπανάνα
χυμό από 1 λάιμ
1 κουταλιά της σούπας λιναροσπορο κοπανισμενο
2 φλιτζάνια νερό

Διαδικασία
Στίβετε το λάιμ. Βάζετε στο μπλέντερ το σπανάκι, το μήλο και τη μπανάνα και τα χτυπάτε καλά. Προσθέτετε το χυμό από το λάιμ, το νερό και τον λιναρόσπορο, χτυπάτε λίγο ακόμη για να ανακατευτούν τα υλικά και σερβίρετε.

Χυμός με μήλα, πορτοκάλι και τζίντζερ

Υλικά
2 πορτοκάλια
1/2 μήλο κόκκινο με τη φλούδα
1/2 μήλο πράσινο με τη φλούδα
1 κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη ή ένα μικρό κομμάτι φρέσκο

Διαδικασία
Στίβετε τα πορτοκάλια και ρίχνετε το χυμό τους στο μπλέντερ. Προσθέτετε τα μήλα και το τζίντζερ και τα χτυπάτε όλα μαζί. Σερβίρετε σκέτο ή με πάγο.


Smoothie με πορτοκάλι και μπανάνα

Υλικά
3 πορτοκάλια
1 μπανάνα
1/2 φλιτζάνι γιαούρτι με γεύση βανίλια

Διαδικασία
Στίβετε τα πορτοκάλια και τα ρίχνετε στο μπλέντερ. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάτε για ένα λεπτό. Αν θέλετε προσθέτετε στο μίγμα και μια κουταλιά του γλυκού μέλι.


Smoothie με μπανάνα και σπανάκι

Υλικά
1 ώριμη μπανάνα
2 χούφτες σπανάκι
1 φλιτζάνι γάλα με λίγα λιπαρά

Διαδικασία
Χτυπάτε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ προσθέτοντας πάγο.


Πράσινο Smoothie

Υλικά
1/2 αγγούρι κομμένο σε ροδέλες
λίγο σέλινο ψιλοκομμένο
1 πράσινο μήλο
1 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου
1/2 κουτ. γλυκού στέβια
1/2 φλιτζάνι χυμό λεμονιού

Διαδικασία
Χτυπάτε όλα τα υλικά μαζί στο multi προσθέτοντας πάγο.

Χρήσιμα tips

– Μην το παρακάνετε με τα υλικά. Τα πολλά υλικά θα χαλάσουν τη γεύση αντί να την φτιάξουν.

– Στα smoothies με λαχανικά φροντίστε το 60% να είναι φρούτα και το 40% λαχανικά, μέχρι να συνηθίσετε τη γεύση των λαχανικών σε χυμούς.
– Ανακατέψτε καλά πριν πιείτε το μίγμα.
– Μπορείτε να αντικαταστήσετε το γιαούρτι με γάλα, απλά το αποτέλεσμα θα είναι πιο ρευστό.
– Προτιμήστε τη μπανάνα για πιο γευστικό και κρεμώδες αποτέλεσμα.
– Δοκιμάστε να προσθέσετε παγάκια μέσα στο μπλέντερ για να βγει ακόμα πιο απολαυστικό.
– Αντί για μπλέντερ, μπορείτε να αναμείξετε όλα τα συστατικά στο multi.
– Στις συνταγές με ξινά φρούτα μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε 1 κουταλιά του γλυκού μέλι ή 1/2 κουταλάκι του γλυκού στέβια.
– Προτιμήστε γιαούρτι ή γάλα με χαμηλά λιπαρά.
– Πίνετε τους χυμούς και τα smoothies μέσα σε 5-10 λεπτά το πολύ από τη στιγμή παρασκευής τους.





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.