Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Σχηματίστηκαν 109 δικογραφίες για παράνομο πλουτισμό

Bookmark and Share

Σύμφωνα με στοιχεία της διεύθυνσης Δημόσιας Ασφάλειας του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, μέσα σε 3 χρόνια σχηματίστηκαν 109 δικογραφίες
για παράνομο στοιχηματισμό.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή τονίζει πως «δεν είναι επιτρεπτή η καθ΄οιονδήποτε τρόπο γνωστοποίηση στοιχείων του υλικού που συλλέγεται στο πλαίσιο της έρευνας για τη διαφθορά στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο».

«Σύμφωνα με ενημέρωσή μας, η υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κατόπιν σχετικής εισαγγελικής παραγγελίας, ήδη ενεργεί προκαταρκτική εξέταση προς διακρίβωση τυχόν αξιόποινων πράξεων στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου», αναφέρει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης.

Ο υπουργός επισημαίνει, όμως, ότι «λόγω του ποινικού δικονομικού χαρακτήρα της ανωτέρω έρευνας και της αρχής της μυστικότητας που διέπει το συγκεκριμένο στάδιο της διαδικασίας, δεν είναι επιτρεπτή η, καθ΄ οιονδήποτε τρόπο, γνωστοποίηση στοιχείων του υλικού που συλλέγεται στο πλαίσιο αυτής».

Ο κ. Δένδιας ενημερώνει επίσης ότι την τελευταία τριετία, από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας σχηματίστηκαν 109 δικογραφίες για παράνομο πλουτισμό. Τα στοιχεία προέρχονται από τη διεύθυνση Δημόσιας Ασφάλειας του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.
Το έγγραφο διαβιβάστηκε μετά από ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου για τη διαφθορά στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.
0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.