Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Συνετρίβη Μαλαισιανό Boeing, νεκροί 295 επιβάτες

Bookmark and Share

Ένα Μπόινγκ 777 των Μαλαισιανών αερογραμμών έπεσε στην ανατολική Ουκρανία όπως μεταδίδει το πρακτορείο Ιντερφάξ.
Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι
είδαν με τα μάτια τους τη συντριβή κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία, συγκεκριμένα στο Ντονιέτσκ. Στο Μπόινγκ επέβαιναν 280 επιβάτες και 15 μέλη του πληρώματος.

Πρόκειται για επιβατικό αεροσκάφος, όμοιο με εκείνο που είχε χαθεί πριν καιρό και εκτελούσε τακτικό δρομολόγιο.

Εκτελούσε πτήση από το Άμστερνταμ για την Κουάλα Λουμπούρ, ενώ άγνωστο είναι το γιατί πετούσε πάνω από την περιοχή που βρίσκεται εν μέσω εχθροπραξιών.

Η πληροφορία αυτή επιβεβαιώθηκε από τις Μαλαισιανές αερογραμμές οι οποίες ανέφεραν ότι έχασαν επαφή με το αεροπλάνο με τελευταία αναφερόμενη πληροφορία να είναι το πέρασμα πάνω από τον εναέριο χώρο της Ουκρανίας.

Το αεροπλάνο έφυγε 12.14 από το Άμστερνταμ (τοπική ώρα), και θα έφτανε στην Κουάλα Λουμπούρ 06.09 το πρωί της Παρασκευής.

Το EuroMaidan έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο των πρώτων πλάνων της τραγωδίας:

Οι Ουκρανοί μιλάνε για πιθανή κατάρριψη αλλά η πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα. H περιοχή στην οποία κατέπεσε ελέγχεται από φιλορώσους.

Εκπρόσωπος της πολιτικής αεροπορίας της Ρωσίας δήλωσε ότι αναμενόταν η πτήση να μπει στον εναέριο χώρο της χώρας, αλλά δεν μπήκε ποτέ. Επίσης κάνουν λόγο για κατάρριψη στα 21.000 πόδια.

Ο υπουργός εσωτερικών της Ουκρανίας ανέφερε ότι η φημολογούμενη κατάρριψη έγινε από "πύραυλο" (air missile) και ότι όλοι οι επιβαίνοντες είναι νεκροί.

Ο Χερεσένκο, σύμβουλος του Ποροσένκο, δήλωσε ότι οι αντάρτες χτύπησαν το αεροπλάνο. Έκανε μάλιστα λόγο για πύραυλο εδάφους-αέρος του συστήματος Μπουκ.

Διασώστες του υπουργείου αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών της Ουκρανίας μεταβαίνουν ήδη στην περιοχή αυτή.

Φλέγονται τα συντρίμμια του Μαλαισιανού αεροσκάφους

Επικαλούμενο πηγή από την ανατολική Ουκρανία, το πρακτορείο Reuters μεταδίδει ότι έχουν εντοπιστεί φλεγόμενα συντρίμμια του Μαλαισιανού αεροσκάφους.
Θρίλερ και με άλλο αεροσκάφος

Νωρίτερα το Κίεβο είχε κατηγορήσει την Πολεμική Αεροπορία της Ρωσικής Ομοσπονδίας ότι κατέρριψε χθες ένα ουκρανικό μαχητικό αεροσκάφος Σουχόι Su-25, το οποίο εκτελούσε "αποστολή στον εναέριο χώρο της (ανατολικής) Ουκρανίας".

"Το αεροσκάφος μας κατερρίφθη, ο πιλότος κατάφερε να κάνει χρήση του εκτινασσόμενου καθίσματός του", ανέφερε σε μια σύντομη ανακοίνωση του το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας και Άμυνας της ουκρανικής κυβέρνησης.

Επίσης το Κίεβο είχε ήδη κατηγορήσει τη Ρωσία ότι κατέρριψε ένα στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος Αντόνοφ An-26, το οποίο συνετρίβη τη Δευτέρα όχι μακριά από τα σύνορα με τη Ρωσία.












0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.