Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Θέλετε να αποκτήσετε το IQ του Αϊνστάιν; το μυστικό κρύβεται στην κουζίνα σας!

Bookmark and Share

Λύνετε συνεχώς στα σταυρόλεξα και σπαζοκεφαλιές προκειμένου να «ενεργοποιήσετε» τα κύτταρα του εγκεφάλου σας; Επιθυμείτε να αποκτήσετε το IQ του Αινστάιν και όμως…. δεν τα καταφέρνετε;


Εχετε σκεφθεί ποτέ πως το μυστικό της βελτίωσης της αντίληψης κ της μνήμης μπορεί να βρίσκεται στην κουζίνα; Και όμως… Υπάρχει ένα ρόφημα που κάνει «θαύματα», όχι μόνο στην υγεία, αλλά και στις λειτουργίες του εγκεφάλου.

Σύμφωνα με έρευνα από το πανεπιστήμιο της Βασιλείας στην Ελβετία, το πράσινο τσάι βοηθά στην καλύτερη επικοινωνία των διαφόρων περιοχών του εγκεφάλου, ενώ οι επιστήμονες κατέγραψαν σημαντικές βελτιώσεις σε ασκήσεις μνήμης σε άτομα που καταναλώνουν πράσινο τσάι.

Οπως αναφέρει το Onmed, με τη βοήθεια της μαγνητικής απεικόνισης, οι επιστήμονες κατέγραψαν σημαντική αύξηση στις συνάψεις των νευρώνων μεταξύ του πλευρικού κ του πρόσθιου φλοιού του εγκεφάλου.

Προηγούμενες έρευνες είχαν αποδείξει τις ευεργετικές ιδιότητες του πράσινου τσαγιού για την υγεία μας, αλλά η συνεισφορά του στους μηχανισμούς των νευρώνων του εγκεφάλου δεν ήταν γνωστές μέχρι τώρα.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύθηκαν στην επιθεώρηση Psychopharmacology.0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.