Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

Τρεις βασικές επιπτώσεις της αποχής από το σεξ

Bookmark and Share

Η σεξουαλική ζωή αποτελεί δείκτη σωματικής, πνευματικής και ψυχικής υγείας, σύμφωνα με τους ειδικούς.Από την άλλη, η αποχή από το σεξ μπορεί να φέρει επιπτώσεις στην υγεία των ανθρώπων και
να παρατηρηθούν αλλαγές τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά.





Δείτε παρακάτω τρεις από αυτές...

1. Περισσότερο στρες

Μελέτη του 2005 που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Biological Psychology υπέδειξε ότι το σεξ συσχετίζεται με καλύτερη σωματική και ψυχική υγεία. Επίσης, παρατηρήθηκε ότι το σεξ λειτουργεί σαν «μηχανισμός διαχείρισης» του στρες, αφού συνδέεται με μικρότερη αύξηση στα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης υπό συνθήκες πίεσης.

2. Χειρότερη μνήμη

Μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2013 στην επιθεώρηση Hippocampus έδειξε ότι η σεξουαλική επαφή προωθεί τη διαδικασία δημιουργίας νέων νευρώνων στον εγκέφαλο, ενισχύοντας τις πνευματικές επιδόσεις και τη μνήμη.

3. Πιο αδύναμο ανοσοποιητικό

Το σεξ προστατεύει από κρυολογήματα και άλλες λοιμώξεις, δείχνει μελέτη του 2004 που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Psychological Reports. Σύμφωνα με τα ευρήματα των ερευνητών, το σεξ συσχετίζεται με αυξημένα επίπεδα ανοσοσφαιρίνης Α (IgA) στον οργανισμό, ενός αντιγόνου που αποτελεί την «πρώτη γραμμή άμυνας» ενάντια στο κρυολόγημα και τη γρίπη.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.